Lekkerste wijn

Wat is de lekkerste wijn ter wereld?

Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde smaak en zal iedereen een ander antwoord geven op de vraag wat de lekkerste wijn te wereld is. Maar toch zijn er organisaties, die elk jaar een lijst maken met de beste wijnen ter wereld. Er wordt dan niet alleen gekeken naar smaak, maar ook naar de prijs en naar andere aspecten. Er staan dus niet alleen hele dure wijnen in de lijst, de beste wijn heeft ook een goede prijs kwaliteit verhouding. Wat jouw smaak op het gebied ook is, als je de wijnen uit deze lijst probeert, weet je zeker dat je een goede wijn in je glas hebt.

De top 10 beste wijnen

Een van de organisaties die elk jaar een top 100 maakt met de lekkerste wijnen is Wine Spectator. Deze lijst wordt samengesteld door meer dan twaalfduizend verschillende wijnen te beoordelen. Met een puntensysteem worden deze wijnen beoordeeld. Hierbij kijken ze naar de kwaliteit, de prijs en de beschikbaarheid van de wijn. Daarnaast wordt er gekeken naar de zogenaamde x-factor, oftewel het verhaal achter de wijn. De wijnen komen van over de hele wereld en in alle prijsklassen. Waar de gemiddelde prijs van de wijn 62 dollar was, kost een kwart van de wijnen minder dan 25 dollar per fles. Maar genoeg gekletst, het is nu tijd geworden om de top 10 lekkerste wijnen te onthullen. Hiervoor gebruiken we de lijst van Wine Spectator van 2021. We tellen terug van tien naar een.

  • 10.Chateau de Nalys
  • 9. Salvestrin
  • 8. Cavallotto
  • 7. Château Léoville Poyferré
  • 6. Louis Latour
  • 5. Le Chiuse
  • 4. Merum Priorati
  • 3. Heitz
  • 2. Château Pichon Longueville Lalande
  • 1. Dominus Estate

Beste alcoholvrije wijnen

Helaas zijn de genoemde wijnen niet alcoholvrij beschikbaar. Maar als jij wijn wilt drinken, terwijl je zwanger bent en dus geen alcohol wil, dan hebben we voor jou ook nog de lekkerste alcoholvrije wijnen op een rij gezet. Er komen steeds meer alcoholvrije wijnen op de markt die van goede kwaliteit zijn. Ook hier geldt natuurlijk dat smaken verschillen. Niet iedereen zal het eens zijn met onze keuze voor de lekkerste alcoholvrije wijn. Probeer het daarom vooral zelf en maak de beste keuze voor jou.

Alcoholvrije witte wijn

De Eins-Zwei-Zero Riesling van Leitz is een prettige alcoholvrije witte wijn met smaken van citrusvruchten, rabarber en een vleugje appel. De pure smaak is wat deze wijn zo bijzonder maakt. De afdronk is lang en heeft veel structuur.

Alcoholvrije rode wijn: Vendôme Merlot

De Vendôme Merlot is niet alleen alcoholvrij, het is ook nog eens een vegan wijn en helemaal biologisch. Hier kun je dus zonder schuldgevoel een lekker glaasje van drinken. De smaken doen denken aan bramen, kersen en pruimen. Door de tannines heeft de wijn een lange en droge afdronk.

Alcoholvrije rosé: Vendôme Mademoiselle Sparkling

Voor de beste alcoholvrije rosé hebben wij gekozen voor een fles alcoholvrije bubbels. De Vendôme Mademoiselle Sparkling Rosé heeft namelijk een mooi lichtroze kleur. Deze droge alcoholvrije mousserende wijn smaakt naar zwarte bessen en citrus en is een heerlijk drankje voor een warme zomerdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen