Welke wijn is het lekkerst bij risotto?

Risotto, een heerlijk, smeuïg en Italiaans gerecht. Risotto maken lijkt moeilijker dan het is. Het is vooral belangrijk, dat je de rijst goed in beweging houdt en de bouillon geleidelijk toevoegt. Maar als dat gelukt is, heb je ook een heerlijk romige maaltijd, waarbij je op allerlei manier kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld een deel van de bouillon vervangen door alcoholvrije witte wijn. Ook bij het eten van je risotto is een wijntje natuurlijk heerlijk, maar welke alcoholvrije wijn moet je kiezen voor bij de risotto?

Rode wijn

Welke wijn je bij de risotto drinkt, is afhankelijk van de ingrediënten, die je gebruikt. Als je een herfstige risotto maakt met paddenstoelen of een risotto op basis van een zware bouillon, dan past een alcoholvrije rode wijn het beste. Risotto is een romig gerecht en daarom is een ronde wijn het beste. Kijk eens naar de alcoholvrije Cabernet Sauvignon. De alcoholvrije Merlot is ook een wijn, waarvan de smaak lang aanhoudt en die daarom perfect met de risotto combineert.

Witte wijn

Als je een risotto maakt met vis, schaaldieren of veel groente, dan smaakt deze vaak frisser en lichter. Hier past een alcoholvrije witte wijn perfect bij. Een alcoholvrije Chardonnay bijvoorbeeld, die fruitig smaakt en lekker wegdrinkt. Zo’n witte wijn past ook goed bij je risotto met kip of als je citrus smaken gebruikt in je risotto. Een alcoholvrije, witte wijn is ook zeer geschikt om te gebruiken in de risotto.

Bubbels bij de risotto

Bubbels zijn altijd lekker en daarom ook geschikt om bij de risotto te drinken. Met alcoholvrije bubbels maak je de maaltijd extra feestelijk. Een alcoholvrije sekt bijvoorbeeld is zeer geschikt als aperitief. Een alcoholvrije sparkling rosé ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook nog eens erg lekker.

Probeer het zelf

Als je het moeilijk vindt om jouw risotto te combineren met een geschikte wijn, dan kun je ook een wijnpakket met zes verschillende alcoholvrije wijnen bestellen. On dit pakket zitten 3 alcoholvrije witte wijnen en drie alcoholvrije rode wijnen. Op deze manier kun je zelf proeven, welke wijn je het lekkerst vindt bij jouw creatie. Of bestel een wijnpakket met zes verschillende alcoholvrije rode wijnen, zodat je een geschikte rode wijn uit kunt zoeken bij jouw smaakvolle risotto. In het wijnpakket met alcoholvrije rosé zitten twee rosé wijnen met bubbels en twee zonder bubbels. Probeer ze allemaal en proef zelf welke alcoholvrije wijn jij het lekkerst vindt. Bij het bestellen van een pakket profiteer je bovendien van pakketvoordeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen