De calorieën van een fles wijn

Het is misschien niet het leukste onderwerp, maar er zitten calorieën in wijn. Als je op het etiket van je wijnfles kijkt, dan zie je hier een tabel staan met de voedingswaarde van de inhoud. Het aantal calorieën wordt op alle voedingsmiddelen vermeld, zodat je weet hoeveel calorieën je binnen krijgt bij alles, wat je eet en drinkt. Dat is belangrijk, omdat je anders ongemerkt veel te veel calorieën binnenkrijgt. Alcoholhoudende dranken blijken namelijk een onverwachte dikmaker te zijn. Maar aan de andere kant zijn er ook diëten, waarin het drinken van rode wijn juist wordt aangeraden. Dat is nogal verwarrend. Daarom leggen we in dit artikel uit hoeveel calorieën wijn bevat en of wijn nog wel binnen een healthy lifestyle past.

Calorieën wijn

Wijn bevat suikers, waarvan bekend is, dat dit calorieën bevat. Daarnaast bevat de alcohol in wijn ook calorieën. Hoeveel calorieën per fles wijn verschilt per soort wijn. Zo bevat zoete wijn meer suiker en dus meer calorieën. Hoewel Montignac rode wijn aanprees als onderdeel van zijn dieet, is rode wijn de wijnsoort, die de meeste calorieën bevat. Rode wijn bevat 82 kcal per glas van 100 milliliter. Per wijn kan het wel iets verschillen maar niet veel. Dus als je uit gaat van een gemiddelde van 82 calorieën dan zit je altijd goed. Als je het zeker wilt weten, dan controleer je de voedingswaarden op het etiket van de fles.

Calorieën in witte wijn

De hoeveelheid kcal in een fles witte wijn kan veel verschillen. Gemiddeld bevat witte wijn minder calorieën dan rode wijn, maar hele zoete witte wijn bevat meer energie, gemiddeld zo’n 96 calorieën. Dat is ook niet zo gek, want deze wijn bevat de meeste suikers. Als je kiest voor een droge witte wijn, dan kun je uitgaan van zo’n 67 calorieën. De fles witte wijn kcal komen dus bij een droge wijn op ongeveer 500 calorieën bij een fles van 750 milliliter.

Calorieën fles rosé

Rosé wijn ziet er niet alleen uit als een gemiddelde tussen rode en witte wijn, wat betreft het aantal calorieën is dat ook daadwerkelijk zo. Gemiddeld genomen bevat rosé wijn namelijk minder calorieën dan rode wijn en meer calorieën dan witte wijn. Maar ook bij rosé geldt, dat hoe zoeter de wijn, hoe meer calorieën de wij bevat. Voor het aantal calorieën in een fles rosé van 750 milliliter kun je uitgaan van 525 kcal, 71 calorieën per 100 milliliter wijn.

Calorieën wijn zonder alcohol

Het is nu duidelijk hoeveel alcohol er zit een glas of een fles wijn. Maar hoe zit het nu met het aantal calorieën in wijn zonder alcohol? Een groot deel van de calorieën van de wijn komen namelijk van de alcohol. Dus alcoholvrije wijn zou minder calorieën moeten bevatten. En dat klopt ook. Alcoholvrije witte of rode wijn bevat ongeveer 50 kcal minder dan dezelfde wijn met alcohol. Voor jouw healthy lifestyle kun je dus het beste kiezen voor alcoholvrije wijn en niet alleen omdat het minder calorieën bevat. Alcohol verstoort namelijk ook je metabolisme, waardoor je sneller vet opslaat en dus dikker wordt. Als je alcoholvrij wil leven, heb je tegenwoordige ruime keuze voor een lekker drankje. Alcoholvrij gin, een alcoholvrije cocktail of virgin mojito, genoeg manier om van een lekker drankje te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen