Dit zijn de beste wijn apps voor je smartphone

De leukste smartphone apps voor de wijnliefhebber

Apps op je smartphone zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Je houdt contact met je familie en vrienden via een app, je regelt je bankzaken met een app en er zijn apps die je dagelijkse beweging bijhouden. Ben jij een enthousiaste wijnliefhebber en is jouw smartphone altijd bij je in de buurt? Dan zijn er verschillende apps die jouw passie voor wijn en je smartphone met elkaar combineren. Ook voor alcoholvrije wijn zijn er apps beschikbaar. Maar hoe weet je nou welke app het beste is en aan welke apps heb je echt iets? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Wijn scanner app Vivino

Een wijn scanner app is een app waarbij je het etiket van de wijn kan scannen en vervolgens meer informatie krijgt over de wijn in die fles. Je wordt bijvoorbeeld geïnformeerd over de herkomst van de wijn, de gebruikte druivenrassen en de kwaliteit. Ook kan je beoordelingen van anderen lezen over deze wijn en krijg je serveersuggesties. Er zijn verschillende van dit soort apps, maar niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Een van de beste wijn scanner apps is Vivino. Deze app geeft je namelijk niet alleen informatie, je kan ook zelf informatie toevoegen. Je kan bijvoorbeeld notities opslaan en favorieten bewaren. Zo kan je die heerlijke alcoholvrije rosé bewaren die je op vakantie in Italië hebt geproefd, zodat je hem meteen kan kopen als je weer thuis bent. Of je schrijft bij een alcoholvrije rode wijn hoe heerlijk hij smaakte bij jouw zelf gekookte Boeuf Bourguignon. Zo kan je het altijd makkelijk terugvinden als je een specifieke wijn zoekt.

Wijnsuggestie app: &Wijn

Vind je het altijd moeilijk om de juiste wijn bij je gerecht te zoeken? Dan is een wijnsuggestie app de juiste hulp voor jou. Er zijn twee goede apps die suggesties geven. Winestein geeft je bij elk gerecht een goed passende wijn, maar het is een internationale app. Hierdoor staan traditionele Nederlandse gerechten niet in de app en zijn de voorgestelde wijnen niet altijd goed verkrijgbaar in Nederland. &Wijn is een wijnsuggestie app die gemaakt is door Nederlandse sommeliers. Hierdoor is de app erg gericht op Nederlandse gerechten en wijnen die goed in Nederland verkrijgbaar zijn. Overigens krijg je niet alleen tips voor wijn bij gerechten, maar ook voor de beste wijn bij kaas. De meeste van de aanbevolen wijnen zijn bovendien gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Je krijgt dus niet alleen maar dure wijnen als suggestie, maar ook goed betaalbare en alcoholvrije witte wijnen. Zo wordt een diner geven met bijpassende wijnen weer leuk. Ook kan je in deze app je favorieten opslaan, zodat je die heerlijke wijn van de vorige keer gemakkelijk weer terug kan vinden.

Wijnbeoordelingsapp: Delectable

Wil jij zelf wijnen uitgebreid beoordelen en dit delen op je social media, dan zijn daar speciale apps voor, bijvoorbeeld Delectable. Met deze app kan je een eigen schaalindeling maken om wijnen te beoordelen. Omdat je elke wijn volgens dezelfde criteria beoordeelt, kan je extra goed vergelijken. Je scant eenvoudigweg het etiket van de wijn, waarna je je beoordeling kan toevoegen. Zo kan je makkelijk vinden welke alcoholvrije champagne jouw favoriet was. Vervolgens kan je de beoordeling delen op social media. Dan geef je de beoordeling niet alleen voor jezelf, maar krijg je ook feedback van anderen. Op die manier kan je ook samen met je vrienden lekker interactief bezig zijn met je wijnliefhebberij. Deze app is bijvoorbeeld ook geschikt voor wijn- of kookclubs.

Wijn ontdek app: Wine-Seacher

Ben jij avontuurlijk en probeer je graag nieuwe wijnen uit? De meeste apps zijn gebaseerd op wijnen die je al kent, maar Wine-Searcher niet. Deze wijn app geeft niet alleen suggesties bij gerechten, maar heeft een database van maar liefst tien miljoen verschillende flessen wijn. Genoeg nieuwe wijnen dus voor jou om te ontdekken. Je kan de wijnen op verschillende kenmerker selecteren, bijvoorbeeld op land van herkomst, druivenras, smaak en op stijl. Zo kan je steeds een nieuwe wijn uitproberen en beoordelen tot je je favoriet hebt gevonden. Bovendien kan je bij Wine-Seacher ook terecht om andere dranken te ontdekken. In de database staan namelijk ook verschillende soorten bier, alcoholvrije gin om alcoholvrije cocktails mee te maken, tequila, cognac en nog meer dranken.

Wijn quiz app: Connaisseur

Laat je anderen versteld staan met jouw wijnkennis? Of doe je graag wedstrijdjes met je vrienden over wie het meeste weet van wijn? Dan kan je niet zonder de Connaisseur app. Deze app is ontwikkeld door Harold Hamersma, een bekende wijnjournalist en bevat ongeveer vijfhonderd vragen over alles wat met wijn te maken heeft. Hoe meer vragen je goed beantwoordt, hoe hoger je score wordt. Bovendien maak je elke maand kans op een wijnpakket, maar het zal niet meevallen om de beste van alle deelnemers te worden. In de app kan je jouw resultaten vergelijken met die van je vrienden zodat voor eens en voor altijd duidelijk zal worden wie de beste wijnkenner is van jullie groep. Daarbij is het ook een leuke manier om je wijnkennis te vergroten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen