Alcoholvrije Asti

Alcoholvrije Asti ideaal voor een dessert

Na een smakelijk en uitgebreid voor- en hoofdgerecht, kan een heerlijk dessert uiteraard niet ontbreken. Wellicht is het dessert zelfs het hoogtepunt van de avond. Daar hoort natuurlijk een lichte dessertwijn bij! De alcoholvrije Asti is hiervoor een uitstekende keuze. De licht bruisende wijn beschikt over een zachte en zoete smaak. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een verrassend assortiment aan alcoholvrije wijn, waaronder een alternatief voor de non alcoholische Asti. Benieuwd naar onze alcoholvrije bubbels? Bekijk dan direct ons brede aanbod in de webshop.

De magische wijnstreek Piemonte

In de noordwestelijke Italiaanse regio Piemonte produceren de wijnboeren van de provincie Asti twee soorten mousserende wijn: de friszoete en bruisende Asti Spumante en de zoete Moscato d’Asti. De wijngaarden bevinden zich rondom de middeleeuwse stad Asti. Vanwege de bodemgesteldheid en de temperatuur in de koele heuvels ontstaat het ideale klimaat voor de aromatische witte muskaat-druif. Deze druif zorgt voor een iets zoetere wijn dan de bekende prosecco. Bovendien heeft de alcoholische variant minder alcohol dan andere mousserende wijnen, slechts circa 5 tot 8 procent.

Hoe ontstaat alcoholvrije Asti?

Het productieproces van de alcoholvrije Asti in beginsel hetzelfde als de Asti met alcohol. Zodra de wijn uit de muskaat-druif is ontstaan, wordt de alcohol uit de wijn gehaald. Dit kan door middel van twee technieken: de vacuümtechniek of inverse osmose. Welke techniek wordt toegepast, verschilt per wijnproducent. Beide methodes zijn effectief en zorgen voor een smaakvolle Asti zonder alcohol.

Welk dessert is ideaal bij de alcoholvrije Asti?

De non alcoholische Asti kan bij uiteenlopende desserts geschonken worden. Een uiterst succesvolle combinatie vormt deze dessertwijn met een fruitig dessert. Maak bijvoorbeeld een sorbet met fruit, zoals bessen, aardbeien en frambozen. Of serveer de wijn bij smakelijke petit fours.

Bestel alcoholvrije Asti bij Alcoholfreedrinks.nl

Ben je geïnspireerd om zelf de alcoholvrije Asti te gaan ontdekken? Bestel dan nu jouw favoriete alcoholvrije dranken via Alcoholfreedrinks.nl. In onze webshop vind je een brede selectie aan biologische vegan dranken zonder alcohol. Met maar liefst acht jaar ervaring als alcoholvrij specialist, hebben wij unieke alcoholvrije dranken in de webshop die alleen verkrijgbaar zijn bij speciaalzaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen