Alcoholvrije aperol

Aperol alcoholvrij bestellen bij Alcoholfreedrinks.nl

Herken je het gevoel dat je thuis op de bank terugdenkt aan een van de momenten dat je aan het genieten was op een Italiaans terras met een smakelijk aperitief? Dat gevoel komt direct weer naar boven bij het drinken van een smakelijke Aperol Spritz. De Italiaanse aperitivo wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Net als de alcoholvrije prosecco begint de alcoholvrije Aperol Spritz ook steeds meer voet aan de grond te krijgen in ons land. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een breed assortiment aan alcoholvrije dranken. Bekijk meteen het verrassende aanbod in de webshop.

Waar komt de alcoholvrije Aperol vandaan?

Van oorsprong werd de Aperol gemaakt door destilleerderij Barbieri, die gevestigd was in Padua. Gedurende de Oostenrijkse bezetting in het noordoosten van Italië buitten de Oostenrijkers de Friuli-Venezia en Veneto regio’s uit. De Oostenrijkers vonden echter de lokale wijn veel te sterk om te drinken. Daarom vroegen ze aan de obers om sodawater bij de wijn te doen, in een poging om de smaak ietwat te verlichten. Zij hadden het daarbij niet over aanlengen, maar over injecteren (of zoals dat in het Duits wordt genoemd: spritzen). De lokale inwoners vond deze drank maar niets, en deed een poging om de wijn weer in oorspronkelijke staat te herstellen. De Italiaanse bevolking voegde hierbij authentieke Habsburger ingrediënten toe. Op deze manier ontstond de Spritz; het Italiaanse drankje met de Oostenrijkse naam.

De ingrediënten van de alcoholvrije Aperol Spritz

Tegenwoordig wordt de Aperol door Campari geproduceerd. De Italiaanse likeur herken je direct aan de levendig oranje kleur, maar ook aan de verfrissende bitterzoete smaak. De ingrediënten zijn onder andere bittere sinaasappel, rabarber, gentiaan en kina. Je ruikt de aangename complexe kruidenaroma’s. Het originele recept van de Aperol Spritz is nooit aangepast en blijft daardoor een uitstekend bewaard geheim.

Aperol Spritz zelf maken

Voor het zelf maken van een Aperol Spritz maak je gebruik van de twee andere dranken die Campari produceert, de Crodino en de Palermo Amarino. Verder is bij een Aperol Spritz maken een cava of witte wijn nodig voor de smaak. Deze vervangen we door een alcoholvrije mousserende wijn die niet te zoet is. Vul het glas met ijsblokjes en giet hier vervolgens 6 cl alcoholvrije schuimwijn bij. Daar voeg je 4 cl Crodino of Palermo Amarino aan toe. Het glas vul je daarna aan met een scheut spuitwater. Om de smaak niet te laten verwateren, dien je niet teveel water toe te voegen. Tot slot garneer je het glas met een half schijf sinaasappel. De alcoholvrije Spritz is dan ook eenvoudig zelf te maken voor een warme, zomerse dag.

Kant-en-klare alcoholvrije Aperol Spritz

Maak nog gemakkelijker je favoriete alcoholvrije Aperol Spritz dankzij de kant-en-klare variant in de webshop van Alcoholfreedrinks.nl. De Night Orient Spritz heeft een sprankelende bubbel met bittere smaken zoals de sinaasappelschil. Pak een groot glas en vul deze met ijs. Ter garnering maak je het glas af met sinaasappel en een takje tijm. Per 100 ml is de alcoholvrije Aperol Spritz slechts 3 kcal. Benieuwd naar deze en andere alcoholvrije cocktails van Alcoholfreedrinks.nl? Bekijk direct het verrassende assortiment in de webshop.

Winkelwagen