Alcoholvrije Riesling van Goodvines en van Leitz, eins zwei zero

Hoe smaakt een alcoholvrije riesling?

De riesling is een populaire wijndruif, die vooral in Duitsland wordt gebruikt. Maar ook in de Elzas in Frankrijk wordt deze druif graag gebruikt om heerlijk wijn van te maken. Een Riesling wijn staat bekend om zijn fruitige aroma, maar de smaak van variëren van droog tot zoet. Je zult wel altijd de zuren van de druif proeven. Als jouw favoriete wijn de Riesling is, maar je niet altijd alcohol wil drinken, dan hebben we goed nieuws voor je. Een alcoholvrije riesling is net zo lekker als haar zusje met alcohol. Een alcoholvrije riesling kopen zal je dan ook zeker niet teleurstellen.

De riesling druif

De riesling druif bestaat al eeuwen. In de 15e eeuw wordt namelijk al in verschillende documenten gesproken over wijn van riesling. De riesling druif is ontstaan langs de oevers van de Rijn in Duitsland en in de Franse Elzas. De riesling bestaat al zo lang, dat hij zijn sporen al lang verdiend heeft. Hij wordt dan ook wel de koningin der druiven genoemd. Het is een witte druif en wordt dus ook gebruikt voor alcoholvrije witte wijn. De druif is rond en heeft een groene schil. Doordat de druif relatief veel zuur bevat, is hij langer houdbaar dan andere wijnen. Een riesling druif past zich aan zijn omgeving aan. Hij voelt zich thuis in het relatief koude klimaat van het Duitse Moezelgebied, maar ook in een warm klimaat met veel zon doet deze druif het uitstekend.

Welke wijnen worden van de riesling druif gemaakt

Veel mensen denken bij riesling aan een mierzoete wijn, wat de reputatie van de riesling geen goed deed. Daarbij klopt het ook niet, want de smaak van een alcoholvrije riesling hangt sterk af van de bereidingswijze en de herkomst van de druif. Alle riesling druiven bevatten veel zuur en hebben aroma’s van fruit. Een jong riesling smaakt fris en droog en doet denken aan groene appels. Gerijpte riesling is zoeter en doet meer denken aan een gele appel of abrikozen. De Duitse alcoholvrije rieslings zijn vaak zoeter. Deze zoete wijnen hebben tussen de tien en dertig jaar gerijpt. Uit Frankrijk komen vooral drogere alcoholvrije rieslings. Deze hebben tussen de vijf en vijftien jaar gerijpt. Je kunt ook een mousserende alcoholvrije riesling kopen. Deze wordt vooral in Duitsland gemaakt. Om de verschillende soorten alcoholvrije riesling te proberen, kun je ook gebruik maken van een wijnpakket. Dan kun je verschillende soorten wijnen proberen, terwijl je profiteert van pakketvoordeel.

Waar kun je een zoete alcoholvrije riesling bij serveren?

Een zoete riesling past uitstekend bij pittige gerechten. De smaak van de alcoholvrije riesling zorgt er namelijk voor, dat je tong als het ware geblust wordt. Daardoor zijn de scherpe smaken minder overheersend en ervaar je het gerecht als minder pittig. Riesling met eend is een klassieke combinatie. Vooral bij een eend met een pittige marinade is een riesling een heerlijke aanvulling.

Waar kun je een droge alcoholvrije riesling bij serveren?

Een droge riesling drink je eerder bij lichtere gerechten. Denk daar bijvoorbeeld aan een visgerecht of vlees met een lichte smaak, bijvoorbeeld kip. Je kunt ook een droge alcoholvrije riesling kopen om mee te borrelen. De wijn smaakt heerlijk bij een tapasbordje met bijvoorbeeld olijven en een rauwe ham.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen