Gembersap 100% biologisch

Gember heeft veel voordelen lees hieronder waarom je gember of onze gembersap zou kunnen gebruiken.

Virussen en bacteriën bestrijden, het drinken van gembersap kan je immuunsysteem versterken tegen vervelende bacillen. Er is onderzoek dat suggereert dat het drinken van gemberthee kan helpen het RS-virus te bestrijden, dat vaak ademhalingsproblemen veroorzaakt. Geef je lichaam een Boost met een shotje gembersap, of mix het met je thee en beetje honing…ideaal als je verkouden bent! Je kan deze pure gembersap ook mixen met cocktails bijvoorbeeld met de alcoholvrije gin of sparkling classic! Na opening kort houdbaar, dus onze tip is schenk deze gembersap in de vormpjes van je ijsblokjes en vries deze in, lekker makkelijk en kleine porties altijd bij de hand

Veel van de krachtige voordelen van gember komen door de bioactieve stof gingerol. Gingerol heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Gember wordt in eerste instantie vaak gelinkt aan zijn maag-kalmerend en ontstekingsremmende effecten. Zo wordt het bijvoorbeeld ingezet tegen maagpijn, diarree en misselijkheid.De kruidige wortel kan waarschijnlijk meer dan je tot voorheen dacht. Hier is een blik op de wetenschappelijk onderbouwde effecten van gember – en wat het regelmatig innemen hiervan voor je kan betekenen: Je herkent het opgeblazen, volle gevoel wel dat je krijgt als je te veel eet, of iets eet wat je maag niet waardeert. Gember kan je helpen om dit gevoel sneller te laten verdwijnen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als hulpmiddel om de spijsvertering te verbeteren. Gember heeft een anti-misselijkheids- en een anti-winderigheidwerking. Gember gaat gasvorming tegen en ondersteunt de stoelgang. Gember verlicht misselijkheid en reisziekte. Dezelfde eigenschappen die de spijsvertering ondersteunen, kunnen ook helpen een zure maag te kalmeren. Onderzoek toont ook aan dat gember kan helpen reisziekte te verlichten. Het kan ook misselijkheid verlichten bij patiënten na een operatie, en voor kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan.

Zwanger en ochtendmisselijk? ideaal om zwangere vrouwen te helpen bij het behandelen van ochtendmisselijkheid. Je wilt de inname echter niet overdrijven. Gematigde hoeveelheden (1 theelepel geraspte gember, ca. 1 gram) zijn veilig tijdens de zwangerschap. Bij onzekerheid, bespreek het gebruik van gember met je huisarts. Gember kan infecties helpen bestrijden Gember kan verlichting bieden bij een verkoudheid en bij griep. Laboratoriumonderzoek suggereert dat gemberextract en essentiële gemberoliën antimicrobiële effecten hebben tegen een reeks ziekteverwekkers.  Gember kan gewrichts- en spierpijn helpen verlichten. Of je nu te maken hebt met spierpijn of iets ernstigers, gember kan helpen. Een studie wees uit dat mensen met spierblessures die dagelijks 2 gram gember namen gedurende 11 dagen, significante verbeteringen in hun pijn meldden na het uitvoeren van elleboog oefeningen. Het is ook aangetoond dat het helpt bij het verlichten van knieklachten veroorzaakt door artrose. Een soort ibuprofen van de natuur dus. Omdat de effecten van de wortel cumulatief lijken te zijn, zul je grotere voordelen behalen van verminderde gewrichts- en spierpijn door het dagelijks in te nemen. Menstruatie krampen, Gember kan menstruatiepijn helpen verlichten. Als je tijdens je menstruatie veel kramp hebt, is gember misschien iets voor jou. Een klinische studie wees uit dat vrouwen die dagelijks gembercapsules innemen, vanaf het begin van hun menstruatie minder last hadden van buikkrampen en ongemakken. De gembercapsules bleken zelfs net zo effectief te zijn als medicijnen zoals ibuprofen.

Gember’s vermogen om ontstekingen te bestrijden, betekent dat het een rol kan spelen bij het voorkomen van een aantal chronische gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan hartziekten. Het is aangetoond dat het dagelijks consumeren (45 dagen lang) van gemberpoeder het cholesterol en triglyceriden aanzienlijk verlaagt. Het bestrijdt ook markers voor geoxideerde lipoproteïnen – vetafzettingen die ervoor kunnen zorgen dat slagaders stijf en verstopt raken, dit is uit onderzoek gebleken. Bevindingen suggereren ook dat gembers antioxiderende effecten een rol kunnen spelen bij het beschermen van de hersenen tegen cognitieve achteruitgang (zoals de ziekte van Alzheimer) en mogelijk bepaalde kankers bestrijden, waaronder pancreas-, borst-, eierstok- en darmkanker.

Gember lijkt gezond vet- en glucose metabolisme te bevorderen en ondersteuning te bieden voor insulinegevoeligheid. En al die dingen kunnen een positief effect hebben op bloedsuikers.Een onderzoek bij volwassenen met diabetes type 2 wees uit dat een dagelijks regime van gemberpoeder leidde tot maar liefst 12 procent daling van hun nuchtere bloedsuiker. Het is ook aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Wanneer voorzichtig met gember? Gember wordt over het algemeen als veilig beschouwd, volgens de National Center for Complementary and Integrative Health is het voor de meeste mensen geen probleem om elke dag een matige hoeveelheid te consumeren. De klinische doses in verschillende onderzoeken zijn 2 tot 3 gram per dag.

Wanneer je bepaalde medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt, moet je voorzichtig zijn, zegt de NCCIH. Gember kan intregeren met bloedverdunners en het kan ook de stroom van gal verhogen, wat slecht kan zijn voor mensen met galsteenaandoeningen. En als je maagzuur of een gevoelige maag hebt wil je misschien ook spaarzaam zijn met gember vanwege de scherpe smaak.

Als je overweegt om therapeutisch gember te nemen, overleg dan eerst met je arts om te controleren of dit de juiste keuze voor je is. Wat is de beste manier om gember te consumeren – en hoeveel moet ik nemen? Je zult waarschijnlijk de grootste voordelen halen uit het eten van een hele gemberwortel. Gembercapsules of -supplementen bevatten geïsoleerde verbindingen, terwijl het hele voedsel alle unieke gemberverbindingen bevat.

Aangezien de voordelen van gember cumulatief lijken te zijn, kun je het een vast onderdeel van je dieet te laten worden. Het is aan te raden om het dagelijks in te nemen vanwege zijn ontstekingsremmende effecten. Ideaal is een scheutje gembersap in een glas te doen en aan te vullen met gekookt water, eventueel iets zoeter maken met lepeltje honing. Mix met alcoholvrije gin of mix met alcoholvrije sparkling witte wijn, erg lekker!

De fles past prima in de ijskast en is 0,75L voor slechts € 12,50

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen