Welke alcoholvrije wijn is het lekkerst bij kaas?

Wijn en kaas combineren

Kaasfondue

Frisse witte wijn, zoals Grüner Veltliner of Elzas, of soepele rode wijn, de Blanc de Blanc van Leitz alcoholvrij is het beste aan te bevelen!

Belegen kaas

Volle en stevige rode wijn, zoals ToscaneBordeaux en Piemonte in de alcoholvrije variant adviseer ik de Cabernet Sauvignon en de Merlot van Vendôme. 

Oude kaas

Volle en stevige rode wijn, zoals Toscane, Bordeaux en Piemonte

De allerbeste  Keuze in alcoholvrij is de is de Pinot Noir van Leitz alcoholvrij!

Brie

Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Riesling of rode wijn, zoals Merlot alles in alcoholvrij te leveren!

Camembert

Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Riesling, of fruitige rode wijn van de Vendôme serie, Leitz en Night Orient allen alcoholvrije alternatieven

Geitenkaas

Witte wijn met veel zuur, zoals Sauvignon Blanc van Night Orient

Gruyere/Emmentaler

Volle rode wijn, zoals alcoholvrije Merlot van Vendôme

Manchego

frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc

Mozzarella

Frisse Italiaanse witte wijn, zoals Pinot GrigioGrillo, Pecorino of Catarratto

 

Wijn bij kaas

Net als dat er een enorm aanbod is aan wijn, is de keuze wanneer het gaat om kaas ook groot. En net als dat we wijnen niet over één kam kunnen scheren, kunnen we dat ook niet bij kaas. Het is namelijk zeker niet zo dat elke wijn bij kaas kan.

Lokale wijn en kaas combinaties

Soms kan het heel simpel zijn en past kaas uit een bepaalde streek perfect bij de wijn van de streek. Denk bijvoorbeeld aan Chavignol. Het geitenkaasje uit de Loire smaakt het beste bij Sancerre wijnen, zowel rood als wit. En in de Elzas past het kaasje uit Munster perfect bij een glas Gewurztraminer. Want vaak geldt ‘What goes together grows together’

De smaak

Twee factoren zijn belangrijk wanneer het gaat om het combineren van kaas en wijn, namelijk het mondgevoel en hoe rijk de smaak is. Die twee moeten met elkaar overeenkomen. Strak en fris, zoals een geitenkaasje is, past heel goed bij een strakke en frisse Sauvignon Blanc. Vaak past witte wijn beter bij kaas omdat witte wijnen in veel variaties op de markt komen. Van strak en fris tot vol en romig, net als bij kazen. Toch zijn er ook mooie combinaties te maken met rode wijn. Een glas mooie rode klassieke wijn past vaak bij droge en harde kazen. Denk bijvoorbeeld aan de rode wijnen uit Bordeaux en Bourgogne. Maar een licht gekoelde Dornfelder uit Duitsland kan ook heerlijk gecombineerd worden met een stuk camembert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen