Alcoholvrije glühwijn

Alcoholvrije glühwein maken met Alcoholfreedrinks.nl

De wintermaanden zijn niet compleet zonder een glas zelfgemaakte glühwein. Vooral na een lange boswandeling is het prettig om op te warmen met een warme kop van deze wijn. Het leuke aan het zelf maken van glühwein is bovendien dat, naar dat je zelf de bijzondere smaak van de wijn bepaald, de kruidige winterse geur je woning compleet overneemt. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over de perfecte alcoholvrije rode wijn om een non alcoholische glühwein te maken. Bekijk direct ons aanbod aan alcoholvrije dranken in de webshop.

Wanneer drink je alcoholvrije glühwein?

Van oorsprong drinkt men alcoholvrije glühwein in december, met name rond de feestdagen. Bovendien wordt de warme drank ook vaak op wintersportvakantie ingeschonken. Natuurlijk kun je echter de drank op ieder moment drinken; zolang het buiten maar koud genoeg is.

Het verschil tussen glühwein, glögg en bisschopswijn

Er zijn nogal wat verschillende warme dranken in omloop, zoals de glühwein, glögg en bisschopswijn. Alhoewel de smaak van deze drie dranken redelijk overeenkomt, zijn er toch wat verschillen te vinden. Zo wordt bisschopswijn bereid met sinaasappel en drinkt men deze wijn in Nederland traditioneel met Sinterklaas. Glögg is een Scandinavische drank en is met name in de maanden november en december enorm geliefd in Denemarken en Zweden. Glühwein is de meest internationale drank van de drie. Deze warme wijn wordt met citrusvruchten klaargemaakt.

Alcoholvrije glühwein recept

Voor het bereiden van alcoholvrije glühwein verwarm je eerst een fles alcoholvrije rode wijn tegen de kook aan. Voorbeelden van rode wijnen zijn de Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon of Spätburgunder uit onze webshop. Voeg hier kardemom, steranijs en citrusvruchten aan toe, zoals een citroen, mandarijn en sinaasappel. Vergeet ook niet om vijf tot tien kruidnagels in de sinaasappel te stoppen voor meer smaak. Laat vervolgens de drank een nacht afgedekt staan om in te trekken. Voor het drinken warm je de drank kort op. Serveer vervolgens de alcoholvrije glühwein in een glas met een kaneelstokje en stukje sinaasappel. Benieuwd naar meer alcoholvrije wijnen en aperitieven? Bezoek de webshop van Alcholfreedrinks.nl voor meer inspiratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen