Alcoholvrije gin

Smaakvolle alcoholvrije gin bij Alcoholfreedrinks.nl

Op welk feestje je ook aanwezig bent, gin kom je vrijwel overal tegen. Met name gin tonics zijn op partijtjes zeer geliefd. Heb je wel zin in gin, maar geen trek in alcohol? Bekijk dan het aanbod aan alcoholvrije gin in de webshop van Alcoholfreedrinks.nl. Met ons uiteenlopende assortiment aan alcoholvrije wijnen, alcoholvrije cocktails en alcoholvrije gins is er altijd een gin die bij je past.

Wat is alcoholvrije gin?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: officieel mag een alcoholvrije gin geen gin genoemd worden. Er is namelijk wettelijk vastgesteld dat gin 37,5% alcohol moet bevatten. De alcoholvrije variant is dan ook wel gedestilleerd net als gin, maar bevat geen alcohol. De gin zonder alcohol wordt dan ook wel een kruiden destillaat genoemd. Het basis ingrediënt voor de alcoholvrije gin is, net als bij gin met alcohol, de jeneverbes. Vervolgens wordt deze bes gecombineerd met botanische kruiden, zoals kardemom en citroen. Zo ontstaat de unieke smaaksensatie van de alcoholvrije gin die steeds populairder wordt.

Voordelen van alcoholvrije gin

Iedereen weet dat te veel alcohol drinken slecht is voor de gezondheid. Hiermee is de alcoholvrije gin een waardig alternatief. Je hebt geen last van een kater, maar krijgt ook niet te maken met de nadelige effecten op je lichaam die alcohol veroorzaakt. Daarnaast is het grote voordeel van alcoholvrije gin dat de drank geen suikers, calorieën of zoetstoffen bevat. Alcoholvrij én zonder calorieën, oftewel een glas zin zonder schuldgevoel. De perfecte oplossing, toch?

De alcoholvrije gin-tonic voor ieder feestje

De gin-tonic is een gewilde cocktail op menig feestje. Met de alcoholvrije gin-tonic hoef je slechts één ingrediënt te vervangen, oftewel de gin. Schenk 50 ml van een smakelijk alcoholvrije gin in, voeg daarbij circa 100-150 ml van een heerlijke tonic toe en kies voor een garnering van limoen, komkommer, bessen of kaneelstokjes. De alcoholvrije gin-tonic is gegarandeerd een succes onder je vrienden.

Autorijden met alcoholvrije gin

Met te veel alcohol de weg op om naar huis te gaan is verleden tijd dankzij de alcoholvrije gin. Met gin alcoholvrij drink je zelfs de volledige fles op en rijd je daarna zonder problemen op de weg. Ook als je afhankelijk bent van medicatie of scherp wilt zijn tijdens het doen van een zakendiner, is een gin zonder alcohol een ideale oplossing. Zo ervaar je wel de lusten van een smakelijke gin, maar niet de lasten.

Een alcoholvrije gin-tonic tijdens je zwangerschap

Alcohol drinken tijdens je zwangerschap is een no-go. De alcohol verspreidt zich namelijk via de bloedbanen ook in het ongeboren kind, waardoor je baby door de negatieve effecten van de alcohol wordt beïnvloed. De ontwikkeling van de organen, zoals de hersenen, kan bijvoorbeeld worden afgeremd. Door te kiezen voor een alcoholvrije gin-tonic, drink je nog steeds je favoriete cocktail, terwijl de baby rustig verder groeit. Alcoholvrije gin is dan ook een grappig cadeau voor een zwangere vriendin.

Winkelwagen