5 redenen waarom kunststof wijnglazen de toekomst zijn

Kunststof wijnglazen: ja of nee?

Traditioneel gezien wordt alcoholvrije wijn altijd in glas of kristal geserveerd. Zo’n wijnglas staat ook prachtig, maar echt stevig zijn ze niet. Zeker bij evenementen kan dat voor problemen zorgen, ook omdat het gebruik van glas daar vaak verboden is vanwege de veiligheid. Maar om nu je alcoholvrije rode wijn uit een plastic bekertje te moeten drinken, is weer het andere uiterste. Gelukkig zijn er tegenwoordig kunststof wijnglazen. En hoewel niet elke wijndrinker moet denken aan een glas van kunststof, hebben deze glazen ook zo hun voordelen. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Het gewicht

Kunststof wijnglazen zijn veel lichter dan glas. Een kunststof wijnglas is zelfs lichter dan een wijnglas dat is gemaakt van heel dun glas. Dat kan even wennen zijn, maar het heeft zijn voordelen. Als je het eenmaal gewend bent, drinkt het fijner en als je de glazen wil opbergen op een plank is het geringe gewicht ook erg handig.

Helderheid

Bij kunststof wijnglazen denk je misschien als eerst aan een veredeld plastic bekertje, maar niets is minder waar. Kunststof wijnglazen worden namelijk niet van gewoon plastic gemaakt maar van polycarbonaat. Dit kunststof is mooi helder en ziet er in de juiste vorm zelfs elegant uit. De kleur van de alcoholvrije rosé is net zo goed te zien als in een traditioneel wijnglas. Je kan zo’n kunststof wijnglas dus gerust tijden een bruiloftsfeest gebruiken.

Ze breken niet

Het grootste voordeel van kunststof ten opzichte van glas is natuurlijk dat kunststof niet breekt. Je kan het glas dus gerust uit je handen laten vallen. Als er dan nog wijn inzat is dat zonde, maar je glas blijft in ieder geval heel. Geen rondvliegende scherven of stukjes glas die je net even gemist hebt met vegen meer. Vooral op zomerfeestjes waar mensen op slippers of zelfs blote voeten lopen, scheelt dat een hoop ellende. Bovendien heb je altijd genoeg glazen, want ze sneuvelen niet meer.

Makkelijker schoon te maken

Omdat het polycarbonaat minder snel breekt dan glas en hogere temperaturen kan weerstaan, gaan ze minder snel kapot als je de glazen met de hand afwast. Ook kunnen ze zonder problemen in de elke vaatwasser afgewassen worden.

Makkelijk te bewerken

Polycarbonaat is een stuk makkelijker te graveren dan glas. En makkelijker betekent ook goedkoper. Dat is niet alleen leuk voor de horecabedrijven, die het bedrijfslogo op de wijnglazen kunnen laten plaatsen, het is ook een voordeel voor jou. Je kan de glazen laten graveren met je naam, een leuke uitspraak of je huisdier. Of je laat speciaal voor je bruiloft, jubileum of ander feest je eigen glazen graveren. Dan heb je meteen een leuk aandenken voor je gasten. De kunststof wijnglazen kunnen ook gerust gebruikt worden voor andere alcoholvrije dranken, zoals een virgin cocktail of een alcoholvrije gin.

Zijn er dan geen nadelen?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan kunststof wijnglazen. Zo krijgt een kunststof wijnglas eerder krassen. Hij blijft dus minder lang mooi. Daarnaast is de glans anders en staat een kunststof wijnglas toch net iets minder exclusief op de chique dinertafel. Bovendien klinken de kunststof glazen niet zo mooi als je ze tegen elkaar tikt tijdens het proosten met je alcoholvrije champagne. Maar in genoeg situaties wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen