Alcoholvrije biologische wijn

Ontdek de smaakvolle biologische wijn van Alcoholfreedrinks.nl

Biologische wijn is aan een enorme opmars bezig. In onze huidige maatschappij zijn we steeds meer op zoek naar biologische producten die duurzaam zijn voor het milieu. Alcoholfreedrinks.nl beschikt dan ook over een aantal smaakvolle biologische wijnen zonder alcohol. Kun je niet wachten om zelf een biologische rode wijn of biologische witte wijn te bestellen? Bekijk dan meteen onze webshop voor een exclusief aanbod aan biologische en alcoholvrije wijn.

Wat is biologische wijn?

Een biologische wijn wordt op een zo natuurlijk mogelijke wijze geproduceerd. Er komen bij het productieproces komen bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetische modificatie aan te pas. De wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven, en voor problemen rondom de wijnbouw gebruiken de wijnbouwers natuurlijke oplossingen. Zo kweken zij bloemen die nuttige insecten en vogels naar de wijngaardlokken of houden ze schapen om het onkruid in toom te houden. Doordat het productieproces duurzamer en schoner is dan de reguliere wijnteelt, ontstaan er kwalitatief betere druiven. Ook is deze methode beter voor het milieu. Verder wordt het gebruik van sulfiet in biologische wijnen beperkt gehouden.

Het gebruik van biologische wijnbouw voor organische wijn

Aangezien een biologische wijnboer geen gebruik maakt van kunstmest, is er extra veel aandacht voor de bodem van de wijnteelt nodig. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet te compact wordt, gebruikt de biologische wijnboer voor de biologische wijn bijvoorbeeld geen tractor. Ook worden de druiven met de hand geplukt. Met behulp van compost voegt men voedingsstoffen toe aan de bodem. Ook verhoogt men de complexiteit van de wijn door een uiteenlopende variëteit aan planten in de buurt van de wijnstokken te laten groeien.

Biologische wijn door vinificatie

Sinds 2011 is de vinificatie van biologische wijn aan strikte regels gebonden. Zo mogen er zo min mogelijk producten aan de biologische wijn worden toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is dat er geen ascorbinezuur aan de wijn wordt bijgevoegd om de wijn te conserveren. Een uitzondering hierop is het gebruik van sulfiet. Zonder sulfiet is het namelijk zeer lastig om een lang houdbare wijn te produceren. Biologische wijnboeren proberen echter wel zo min mogelijk sulfiet toe te voegen. Er zijn een aantal biologische wijnmakers die geen sulfiet gebruiken.

Biologische wijn bestellen zonder alcohol

Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een aantal smaakvolle biologische wijnen zonder alcohol. Deze organische wijn is in eerste instantie wel als alcoholische wijn geproduceerd. Het gistingsproces, waarbij de druivensuikers in alcohol worden omgezet, geeft namelijk de wijn zijn authentieke smaak. Na het gistingsproces wordt de alcohol echter uit de wijn onttrokken. Een populaire methode hiervoor is de vacuüm distillatie. Op kamertemperatuur wordt onder lage druk de wijn vacuümgetrokken, waardoor de alcohol uit de biologische wijn verdampt. Een andere geliefde methode is door middel van omgekeerde osmose. Bij deze manier laat de wijnboer de wijn door een zeer dun filter glijden, zodat de alcohol achterblijft. Je houdt vervolgens een smakelijke wijn over zonder alcohol.

Winkelwagen