Wijn bij asperges

Welke wijn drink je bij asperges?

Asperges. Je vindt ze geweldig of helemaal niks. Maar veel mensen kunnen niet wachten tot het aspergeseizoen weer begint. Ben jij ook zo’n liefhebber van het witte goud, dan is een heerlijke diner, waarin asperges de hoofdrol spelen perfect. Maar deze koningin van de groente moet natuurlijk wel vergezeld worden van de juiste wijn. Door de smaken goed te combineren zorg je ervoor dat zowel de smaak van zowel de asperges als de wijn beter tot hun recht. Vind je het lastig om te bepalen, wat de beste wijn is voor bij jouw aspergegerecht? Geen probleem, wij helpen je. Bij elk aspergegerecht is namelijk een passende alcoholvrije wijn te vinden.

Welke wijn bij witte asperges

Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Ze hebben dan ook een heerlijke, unieke smaak die je niet met andere groenten kunt vergelijken. Bovendien is het kweken van asperges niet eenvoudig en zijn ze slechts een paar maanden per jaar verkrijgbaar. Het seizoen start eind februari en eindigt traditioneel op 24 juni. Je hebt dus maar vier maanden om van deze heerlijke groente te genieten. Witte asperges smaken romig en zoetig. Hier past dus ook een zachte wijn bij. De wijn moet niet te licht zijn, want dan zullen de asperges de wijn overheersen. Aan de andere kan moet de wijn ook niet te krachtig zijn, want dan proef je de delicate smaak van de asperges weer nauwelijks.

Welke witte wijn bij witte asperges?

Witte asperges met alcoholvrije witte wijn zijn een uitstekende combinatie. Als je asperges op de traditionele manier eet, dus met ham, een eitje en een beurre blanc, dan pas een Duitse wijn goed bij asperges, bijvoorbeeld een zoete riesling. Wil je liever een droge wijn, dan kun je kiezen voor een Weissburgunder. Een Chardonnay kan ook goed passen. Je kunt asperges natuurlijk ook op een andere manier klaarmaken. Asperges zijn ook heerlijk bij gegrild vlees. In dat geval kun je hier uitstekend een alcoholvrije rode wijn bij drinken. Kies dan wel voor een zachte rode wijn met weinig tannines, bijvoorbeeld een Cabernet Franc. Om van jouw aspergediner een complete ervaring te maken is niet alleen de wijn, die je tijdens het eten serveert belangrijk. Serveer voor het diner een alcoholvrije mojito en sluit de maaltijd af met een andere virgin cocktail.

Welke witte wijn bij groene asperges?

Groene asperges zijn steviger en hebben ook een meer uitgesproken smaak. Zelfs als ze in stukken worden gesneden en aan een gerecht worden toegevoegd, geven ze hun smaak al duidelijk af. Deze smaak van deze groene asperges is dus ook belangrijk als je een passende alcoholvrije wijn bij je gerecht wilt zoeken. Doordat de groene asperge meer uitgesproken is van smaak dan de witte variant kun je hier kiezen voor een stevigere wijn. Wel raden we aan om ook bij groene asperges te kiezen voor een alcoholvrije witte wijn. Voor een Duitse wijn bij de asperges kies je voor een droge Riesling of een Grüner Veltliner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen