Wijn merken

Wat zijn de bekende wijnmerken?

Bij het uitzoeken van een lekkere wijn voor je volgende diner of je borrelavond wil je een wijn van goede kwaliteit. Daarvoor kun je kiezen uit verschillende wijn merken. Elk jaar wordt er een lijst gemaakt van de bekendste wijnmerken ter wereld. Als je een wijn van een van deze bekende wijnmerken kiest, ben je verzekerd van een wijn van uitstekende kwaliteit. Er zijn verschillende organisaties die zo’n lijst samenstellen. Voor dit artikel gebruiken we de lijst met Power Brands van The Drinks Business.

De tien beste wijnmerken

Power Brands is een lijst met de meest invloedrijke wijnhuizen. Hierbij wordt gekeken naar het marktaandeel en de bekendheid van het wijn merk. De lijst bestaat vooral uit Amerikaanse en Australische wijnhuizen. Dit jaar zag de top 10 er zo uit.

  1. Blossom Hills

Blossom Hills in Californië is een multinational op het gebied van bier, wijn en andere gedestilleerde dranken. Ze zijn eigenaar van bekende merken op het gebied van sterke drank, maar ook de wijnen vinden gretig aftrek.

  1. Jacob’s Creek

Deze wijnen staan gewoon in het schap van de Albert Heijn, zo wijd verspreid is dit merk. Het is dan ook een van de grootste wijnproducenten van Australië. De bekendste merken van dit concern zijn Pernod en Ricard.

  1. Beringer

Beringer werd opgericht door de Duitse Jacob Beringer met zijn broer in Napa Valley, Amerika. Ze waren daarmee het eerste wijnhuis van de regio en zijn inmiddels uitgegroeid tot een grote internationale onderneming.

  1. Lindemans

Lindemans werd opgericht in Australië door Henry Lindemans, een Engelsman. Hij begon met zijn vrouw een wijngaard in Hunter Valley. Inmiddels worden de wijnen over de hele wereld verkocht.

  1. Sutter Home

Sutter Home in de Verenigde Staten is nog steeds een familiebedrijf. Ze zijn vooral bekend van hun White ZInfandel, een zoete roséwijn van zinfandeldruiven. De wijn is vooral bekend in Amerika.

  1. Yellow Tail

Yellow Tail werd in 1957 opgericht door Filippo Castella en zijn vrouw, Italianen die naar Australië trokken op zoek naar een beter leven. En dat is gelukt, want ze produceren inmiddels diverse soorten wijn.

  1. Robert Mondavi

Deze wijngaard werd opgericht door drie broers. Al snel werden ze een bekend merk in de regio. Inmiddels is het merk verkocht aan een grote producent van alcoholhoudende dranken.

  1. Concha Y Toro

Het enige wijnhuis in deze top 10, dat niet in Amerika of Australië staat, maar in Chili. De wijnen van dit wijnhuis zijn van het merk Casillero del Diablo, dat je vast wel eens in een supermarkt in Nederland hebt zien staan.

  1. Hardys

Deze wijngaard werd opgericht in 1850 aan de oevers van de Aidelaide rivier in Australië. Inmiddels is het een van de grootste wijnproducenten ter wereld.

  1. Gallo

Het concern Ernest & Julio Gallo werd in 1933 opgericht door twee broers. Nog stees is het eigenaar van dezelfde familie en is het uitgegroeid tot een van de grootste wijnproducenten van Amerika.

Alcoholvrije wijn

Helaas is alcoholvrije wijn nog een ondergeschoven kindje als het gaat om bekende wijn merken. Gelukkig zijn er genoeg minder bekende wijnmerken die jou graag voorzien van lekker alcoholvrije dranken. Om deze onbekende merken uit te proberen kun je een wijnpakket met verschillende merken uitproberen, zodat je zelf kun proeven welke je het lekkerst vindt. Er zijn pakketten met alcoholvrije witte wijn, alcoholvrije rode wijn of alcoholvrije rosé.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen