Virgin mojito

Proef de lekkerste virgin mojito bij Alcoholfreedrinks.nl

Heb je ooit afgesproken met vrienden en gedacht: ik moet nog rijden, maar ik zou nu zin hebben in een smakelijke cocktail? Tot voor kort bleef het dan bij een sinas of cola, maar nu heb je de keuze voor een mojito virgin. Deze alcoholvrije drank is dé bekende klassieker uit Cuba. Het zomerse drankje wordt normaliter bereid met rum, maar de alcohol is absoluut niet nodig om in Caribische sferen te komen. Alcoholfreedrinks.nl biedt een uiteenlopend aanbod aan alcoholvrije cocktails aan.

Waar komt de virgin mojito vandaan?

De precieze herkomst van de virgin mojito is onduidelijk, maar zeker is in ieder geval dat de mojito op het eiland Cuba is ontstaan. Waarschijnlijk hebben de Afrikaanse slaven die op de diverse suikerrietplantages aan het werk waren de mojito uitgevonden. Door de goedkope rum met andere ingrediënten te mengen, ontstond de mojito. Aangezien rum uit deze streek komt, zit er waarschijnlijk een kern van waarheid in deze legende. Oorspronkelijk werd rum trouwens gebruikt als medicijn, niet als versnapering. De mojito werd vervolgens wereldberoemd in de jaren vijftig van de vorige eeuw, toen Bacardi de drank in advertenties op televisie aanprees. Tegenwoordig is de drank zeer geliefd in uitgaansgelegenheden vanwege de frisse smaak. Ook de non-alcoholische variant wordt steeds populairder.

Hoe bereid je een virgin mojito?

De virgin mojito is zeer eenvoudig te bereiden. Volgens het klassieke recept uit Cuba heb je slechts vijf ingrediënten nodig om een mojito te maken: witte rum, limoen, fijne witte suiker, bruiswater en verse munt. Bij een virgin mojito vervang je de rum door smakelijke alcoholvrije varianten. Als ijs gebruik je crushed ice. De combinatie van crushed ice met rietsuiker en limoensap zorgt voor een smakelijke dorstlesser met een lichtzure, frisse nasmaak. De virgin mojito schenk je vervolgens in een Highball glas van 40 cl. Ter garnering gebruik je een schijfje limoen en extra muntblaadjes.

Voordelen van een virgin mojito kopen

De virgin mojito is aan een enorme opmars bezig. Geen verrassing, want dranken zonder alcohol zijn gezond en hip. Je geniet met een virgin mojito wel van de essentie van een smakelijke cocktail, zonder last te hebben van de nadelige effecten van alcohol. Bovendien beschikt een mojito met alcohol over veel calorieën. Let je op je gewicht, dan is een virgin mojito een uitstekende oplossing. Tel daar nog eens bij op dat rum veel duurder is dan de alcoholvrije variant van de mojito. Daarom heeft vrijwel ieder gerenommeerd merk tegenwoordig een of meer virgin mojito´s in zijn assortiment. De keuze voor mojito´s zonder alcohol is dan ook zeer uiteenlopend.

Bekijk het exclusieve aanbod virgin mojito’s op Alcoholfreedrinks.nl

Kun je niet wachten om zelf een mojito virgin te proberen? Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een gevarieerd assortiment aan smakelijke non-alcoholische cocktails. Ook vind je in de webshop alcoholvrije wijnen, champagnes en gin. Kies bijvoorbeeld de kant-en-klare virgin mojito van slechts 21 kcal per glas en geniet van een zomerse cocktail bij je thuis.

Winkelwagen