Cadeautips voor een echte wijnliefhebber

Een lekkere fles wijn is altijd een leuk cadeautje om te geven aan iemand, bijvoorbeeld bij een verjaardag, bruiloft, verhuizing of afstudeerfeestje. Het is niet echt een origineel cadeau, maar doordat er zo veel keuze is op het gebied van wijn schenken, kun je het alsnog personaliseren en bijzonder maken. Een echte wijnliefhebber maak je in ieder geval blij met een lekkere fles wijn en met de volgende tips geef jij het perfecte cadeau.

  1. Biologische wijn of vegan wijn

Allereerst is een natuurlijke of biologische wijn tegenwoordig erg populair met het oog op een healthy lifestyle. Dit is een wijn is waaraan geen chemische stoffen zijn toegevoegd. Hierdoor is een biologische wijn of vegan wijn erg puur van smaak en het ligt misschien ook niet standaard bij iedereen in de kast. Het aanbod van natuurlijke wijnen wordt steeds groter, waarbij je uit diverse ongefilterde smaken kunt kiezen, zoals bessen, hout, fruit en vanille. Het is overigens niet alleen lekker, maar ook beter voor je gezondheid.

  1. Alcoholvrije rosé

Een rosé is een toegankelijke wijnsoort en ziet er tevens feestelijk uit door zijn roze kleur. Door een alcoholvrije rosé te kopen, kun je een echte wijnliefhebber verblijden, maar ook mensen die geen alcohol drinken. Zo is het bijvoorbeeld een leuk cadeau voor een babyshower, waarbij de alcoholvrije wijn geschikt is voor de zwangere, aanstaande moeder. Bij alcoholfreedrinks.nl hebben we een groot aanbod van alcoholvrije wijnen, zoals alcoholvrije rosé, waarnaast je een wijnpakket kunt kiezen. Zo kun je helemaal een verrassend cadeau geven en kun je genieten van ons pakketvoordeel.

  1. Koperen, zilveren of gouden wijn

Voor mensen die van wat geks houden of voor het vieren van een jubileum bestaan er wijnen met een gouden, zilveren of koperen gloed erin. Het ziet er grappig uit en kan een leuke toevoeging zijn aan een themafeestje. Bij het bewegen van de fles zie je dan namelijk een gekleurde stroom bewegen. Zo kan het feestje helemaal een gouden gloed krijgen.

  1. Gepersonaliseerd etiket

Het is ook leuk om op een lekkere fles wijn een origineel en zelf ontworpen etiket te laten printen, bijvoorbeeld met een grappige boodschap of een unieke foto erop. Misschien heb je ergens nog een leuke foto van jullie samen of een typische uitspraak van degene die het cadeau krijgt? Je kunt het zo gek niet bedenken! Hierdoor wordt jouw alcoholvrije rosé of biologische wijn ook een stuk origineler en je laat zien dat je extra moeite in je cadeau hebt gestopt.

  1. Bijzondere wijnsoort

Je kunt ook kiezen voor het schenken van een bijzondere wijn, bijvoorbeeld uit een speciale streek of waar een verhaal achter zit. Zo zijn er series van wijnen die door verschillende generaties van wijnmakers zijn geproduceerd met elk een uniek kenmerk en smaakpatroon. Tevens zijn er wijnen die een hele lange houtrijping hebben gehad. Ook zijn er bijzondere non-alcoholische wijnen te verkrijgen die bijvoorbeeld niet in de supermarkt te verkrijgen zijn.

  1. Wijnafsluiter van kristal

Een echte wijnliefhebber is vaak al in het bezit van een kristallen decanteer kan, glazen van kristal en een kristallen thermometer. Echter, een losse wijnstopper of wijnafsluiter van kristal ontbreekt misschien nog aan de collectie. Dit komt van pas wanneer iemand vaak meerdere flessen tegelijk opent en er een moet afsluiten om de smaak niet verloren te laten gaan. Door middel van een kristallen wijnstopper blijven wijnen lekker smaken en het ziet er chique uit. Je kunt zo’n wijnafsluiter ook in een pakket geven met bijvoorbeeld een alcoholvrije wijn en een leuk kaasplankje erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen