Alcoholvrije dranken

Proef de lekkerste alcoholvrije dranken met Alcoholfreedrinks.nl

Ben je in verwachting, rijd jij als Bob iedereen veilig naar huis of wil je gewoon even geen alcohol drinken? De alcoholvrije dranken van Alcoholfreedrinks.nl zijn dan de uitkomst. Met ruim acht jaar ervaring als alcoholvrij specialist beschikken wij over een exclusief aanbod aan alcoholvrije wijn, alcoholvrije cocktails en meer. Onze alcoholvrije dranken zijn niet in de supermarkt verkrijgbaar, en aanbevolen door Hamersma. Bekijk ons aanbod aan vegan en biologische wijn in de webshop.

Wat zijn alcoholvrije dranken?

Met alcoholvrije dranken worden de varianten zonder alcohol van bekende alcoholhoudende dranken bedoeld. Voorbeelden zijn alcoholvrije wijn of alcoholvrije cocktails. Alcoholvrij betekent niet altijd 0,0% of zonder alcohol. In alcoholvrije wijn kan namelijk tot 0,5% alcohol aanwezig zijn. Als je dus echt 0,0% alcohol wilt drinken, dien je het etiket goed te lezen.

Hoe worden alcoholvrije dranken gemaakt?

In de basis worden alcoholvrije dranken allereerst op de normale wijze geproduceerd, dus mét alcohol. Bij wijn worden de druivensuikers uit het fruit bijvoorbeeld door een gistingsproces omgezet in alcohol. Dit proces is nodig voor de alcoholvrije drank, aangezien de alcohol smaak afgeeft aan het product. Daarna haalt men de alcohol uit de wijn met innovatieve technieken. De meest geliefde methode is vacuüm distillatie. Onder lage druk en op kamertemperatuur trekt men de wijn vacuüm, waardoor de alcohol verdampt. De belangrijke suiker, zuren en mineralen blijven echter bewaard. Een andere populaire methode is door middel van omgekeerde osmose. Bij deze techniek laat men alle onderdelen van de wijn (de alcohol, smaakstoffen en water) door een zeer dun filter lopen. Zo blijft de alcohol achter. Uiteindelijk mag alcoholvrije wijn nog over maximaal 0,5% alcohol beschikken. Voor het produceren van alcoholvrije gin, rum, wodka of whisky maakt men gebruik van destilleren. Hoeveel alcohol er in deze alcoholvrije dranken overblijft, verschilt per drank. In sommige gevallen ontstaat er compleet geen alcohol, in andere gevallen blijft er een klein percentage alcohol achter. Ook bij deze non-alcoholische dranken geldt een maximum percentage van 0,5%.

Alcoholvrije dranken zijn trendy en hip

Alcoholvrije dranken zijn aan een enorme opmars bezig. Als consument word je tegenwoordig niet meer vreemd bekeken als je een alcoholvrije rosé of mojito bestelt. Mensen juichen het zelfs toe als je een tijd niet gedronken hebt, zoals bij Dry January. Dit heeft te maken met de gezondheidstrend die op het ogenblik gaande is. Mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid en willen zo fit mogelijk aan hun dag beginnen. Een enorme kater helpt hier uiteraard niet bij. Bovendien maken steeds meer Nederlanders gebruik van de mogelijkheid om gezellig met anderen te lunchen, zowel voor werk als privé. Hierbij past niet altijd een alcoholische drank. In plaats van water of cola, zijn de verrassende smaakcombinaties van alcoholvrije drank hierbij de ideale oplossing.

Alcoholvrije dranken tijdens de zwangerschap

Het drinken van alcohol wordt gedurende de zwangerschap sterk afgeraden. De alcohol komt namelijk via de bloedbanen bij het ongeboren kind terecht. Dit remt de ontwikkeling van de baby op een negatieve wijze. Wie echter tijdens de zwangerschap toch zin heeft in een smakelijk cocktail of wijntje, bestelt simpelweg een van de alcoholvrije dranken op Alcoholfreedrinks.nl. Kies bijvoorbeeld alcoholvrije prosecco of maak een alcoholvrije mojito met gin zonder alcohol. Alcoholvrije champagne is ook een fantastisch cadeau voor een zwangere vriendin of familielid bij een babyshower.

Met alcoholvrije dranken achter het stuur

Door te veel alcohol op niet meer naar huis kunnen rijden is verleden tijd dankzij de alcoholvrije drankjes. Met de non-alcoholische drankjes is het zelfs mogelijk om een volledige fles op te drinken en zonder problemen achter het stuur te kruipen. Ideaal als je scherp wilt blijven tijdens een zakenlunch of vergadering. Ook bij het gebruik van medicijnen is het drinken van alcoholvrije dranken geen enkel punt. Zo geniet je wel van de lusten, maar niet de lasten.

Winkelwagen