Freixenet alcoholvrij

Alcoholvrije Freixenet alternatief bij Alcoholfreedrinks.nl

Op zoek naar Freixenet alcoholvrij? De mooiste momenten in het leven vier je met een fles alcoholvrije bubbels. Er gaat namelijk niets boven het geluid van de ´plop´ zodra een fles geopend wordt of de smakelijke tinteling wanneer je het eerste slokje drinkt. Met een glas alcoholvrije mousserende wijn maak je dat bijzondere moment onvergetelijk. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een verrassend aanbod aan alcoholvrije wijn en cocktails. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk dan direct de webshop voor jouw favoriete non alcoholische wijn.

De geschiedenis van alcoholvrije Freixenet

De Freixenet alcoholvrij ontstond ruim 150 jaar geleden, in de pittoreske Catalaanse stad Sant Sadurní d´Anoia. Aan het begin van de twintigste eeuw trouwde Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch. Samen begon het koppel met het produceren en exporteren van kwaliteitswijnen. Al snel verovert de mousserende wijn uit de heuvels van Catalonië, ook wel de Cava genoemd, de Europese markt. Met name in de jaren ’90 maakt de Cava een enorme opmars wereldwijd. Tegenwoordig wordt Freixenet geleid door de kinderen en kleinkinderen van Dolores en Pedro. De wijnproducent heeft het familiekarakter weten te bewaren en richt zich ondanks de enorme groei nog altijd op kwaliteit.

De alcoholvrije Freixenet is in opkomst

De populairste Cava van Freixenet is nog altijd de Cordon Negro, maar daarnaast produceren de wijnmaker tal van andere cava soorten. Voorbeelden zijn de brut, zoet en rosé, maar het belangrijkst is wellicht de productie van de Legero sparkling. Deze alcoholvrije cava is zowel verkrijgbaar in een witte als een rosé variant en wordt steeds populairder. Dit heeft ermee te maken dat alcoholvrij drinken trendy en hip is. Mensen hebben een sportieve levensstijl en houden zich bezig met hun gezondheid. Bovendien is een alcoholvrije wijn ideaal als je nog terug naar huis moet rijden. Zelfs tijdens een zakenlunch bieden de alcoholvrije bubbels uitkomst.

Hoe wordt alcoholvrije Freixenet geproduceerd?

Alcoholvrije wijn wordt op dezelfde wijze gemaakt als wijn met alcohol. Bij het gistingsproces worden de suikers van de druiven omgezet in alcohol. Dit proces is noodzakelijk voor de wijn, aangezien zo het karakter en de body van de drank ontstaan. Vervolgens wordt bij Freixenet de alcohol door middel van vacuümdestillatie aan de cava onttrokken. Doordat dit proces bij een lage temperatuur plaatsvindt en zonder temperatuur- of drukverschil, blijft de smaak van de wijn zo optimaal mogelijk.

Hoe proeft de Freixenet alcoholvrij?

Mensen vrezen veelal dat een alcoholvrije mousserende wijn niet zoals een variant met alcohol smaakt. Dit is echter bij de Legero sparkling van Freixenet absoluut niet het geval. De cava is wellicht ietsje zoeter dan een zeer droge alcoholhoudende cava, maar beschikt toch over een fris zuurtje wat voor een fraaie balans zorgt. Je ruikt en proeft fruit als perzik, appel en meloen. Dit zorgt voor een fruitige, maar geen zoete smaak. Zodra de Freixenet in het glas is geschonken oogt de drank bovendien als een echte cava. De bubbels zijn groot en overvloedig aanwezig, wat zorgt voor een scherpere kant aan de alcoholvrije Freixenet.

Alcoholvrije alternatieven Freixenet bestellen op Alcoholfreedrinks.nl

Geïnspireerd geraakt door de Freixenet alcoholvrij? Bestel dan nu een smakelijke fles non alcoholische bubbels via Alcoholfreedrinks.nl. Met ruim acht jaar ervaring als alcoholvrij specialist vind je verrassende alcoholvrije wijnen die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen