Welke wijn kies je bij mosselen

Welke wijn kies je bij mosselen?

 

Welke wijn is het meest geschikt bij mosselen? Voor velen zijn mosselen een favoriet gerecht. Tegenwoordig zijn mosselen gedurende het hele jaar verkrijgbaar, behalve in het voorjaar. Op dat moment planten de mosselen zich voort en zijn ze door de energie die dit kost, minder lekker en magerder. Wijn en mosselen zijn onlosmakelijk met elkaar gekoppeld. Niet alleen voeg je bij de bereiding van de mosselen een aanzienlijke scheut wijn toe, ook komt een mosselgerecht uitstekend tot zijn recht met een goed glas wijn. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een breed assortiment aan alcoholvrije wijnen. Benieuwd welke alcoholvrije witte wijn het beste bij je mosselgerecht past? Bekijk meteen ons aanbod aan alcoholvrije dranken in de webshop.

 

Hoe kies je de juiste wijn bij de mosselen?

 

Bij het selecteren van de geschikte wijn voor bij de mosselen spelen drie elementen een rol: de bereidingswijze, de begeleidende sauzen en de grootte en structuur van de mosselen.

 

Wijn en mosselen: de bereidingswijze

 

Mosselen nemen binnen een korte tijd het aroma van andere ingrediënten over. Aangezien wijn een belangrijk ingrediënt is bij het bereiden van mosselen, kan het handig zijn om de bij de bereiding toegepaste wijn ook te schenken tijdens het nuttigen van de maaltijd. Let hierbij echter ook op de andere ingrediënten die je bij de bereiding mee laat koken. Maak je de mosselen klaar op een bedje van wortel, ui, bladselderij, prei en wijn? In dat geval neemt de mossel ook de smaak van de licht zoete wortel en ui in zich op. Selecteer in dat geval een wijn die past bij deze ingrediënten. Een voorbeeld is een mild droge witte wijn met een fris en fruitig aroma. Een uitstekende keuze bij dit mosselgerecht is een alcoholvrije Riesling. Alcoholfreedrinks.nl biedt de Eins Zwei Zero Rieslang van Leitz aan. Een ander goed alternatief is de Sauvignon Blanc van Night Orient. Deze wijn is ietwat zoeter dan de Eins Zwei Zero.

 

De begeleidende sauzen bij de mosselen met wijn

 

Veelal serveert men mosselen met een begeleidende saus. De mossel neemt hierdoor ook de smaak van deze saus over. Houd hier dan ook rekening mee bij de keuze voor de geschikte wijn bij de mosselen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een knoflooksaus die wat vettig proeft? Selecteer dan ook een vettige wijn, zoals de smaakvolle Chardonnay. Alcoholfreedrinks.nl biedt de alcoholvrije Vendôme Chardonnay aan die wordt geproduceerd van Chardonnay druiven uit het Spaanse La Mancha. De smaak van deze licht gouden wijn is rijk aan citrusvruchten, zoals citroen en grapefruit. Je proeft ook tonen van karamel, acacia en muskaatnoot. Een andere uitstekende wijn en mosselen combinatie is met de Summer binnen de Eins Zwei Zero serie van Leitz. Deze blend van Chardonnay, Grüner Silvaner en Pinot Blanc druiven creëert een zomerse, lichtvoetige wijn met veel fris fruit.

 

Wijn en de grootte en structuur van de mosselen

 

Alhoewel vooral de bereidingswijze en de overige ingrediënten de grootste rol spelen bij de wijnkeuze voor mosselen, hebben de structuur en de grootte van de mosselen wel degelijk invloed op het soort wijn dat je dient te gebruiken. Kleine mosselen bezitten namelijk over een andere smaak dan grote modellen. De kleine mosselen zijn stevig, compact en voelen zacht aan. Vaak hebben ze een neutrale smaak. Bij deze mosselen past een strakkere wijn. De grotere mosselen zijn vetter en vleziger van structuur. Ook bezitten deze mosselen over een meer uitgesproken smaak. Bij deze mosselen past een zachte en ronde wijn, zoals een Chardonnay.

 

Bekijk ons aanbod aan alcoholvrije wijn in de webshop

 

Weet je niet zeker welke alcoholvrije wijn je het beste kunt selecteren in onze webshop? Alcoholfreedrinks.nl beschikt over ruim acht jaar ervaring op het gebied van alcoholvrije dranken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de beste wijn bij mosselen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen