wat is het verschil tussen merlot en cabernet sauvignon

Wat is het verschil tussen Merlot en Cabernet Sauvignon?

 

De Cabernet Sauvignon en de Merlot zijn allebei afkomstig uit de Bordeaux streek in Frankrijk. Tegenwoordig zijn deze rode druivensoorten de meest populaire ter wereld. De druivenrassen worden dan ook bijvoorbeeld geproduceerd in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Chili. Ondanks dat de Cabernet Sauvignon en de Merlot van dezelfde Cabernet Franc afstammen, verschillen de wijnen aanzienlijk van elkaar. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een uitgebreide selectie van deze wijnen in de alcoholvrije variant. Bekijk meteen ons aanbod aan alcoholvrije rode wijnen en alcoholvrije witte wijnen in de webshop.

 

De Cabernet Sauvignon: een rode wijn vol smaak

 

De Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn met aanzienlijk veel tannines. Je proeft in deze wijn meestal aroma´s van zwarte bessen, kersen, tabak, cederhout en munt. De robuuste smaak is echter afhankelijk van de vinificatie en de herkomst van de wijn. De Chileense Cabernet Sauvignon is in de meeste gevallen wat zachter met heldere tonen van cassis. In Australië en Californië beschikt veelal over een hoog alcoholpercentage. In Toscane en Bordeaux wordt deze druivensoort meestal gemengd met andere druivensoorten.

 

Merlot: het kleine broertje van de Cabernet Sauvignon

 

De Merlot is veelal subtieler en zachter dan zijn grotere broer de Cabernet Sauvignon. De Merlot beschikt ook over een lager tanninegehalte. De zuren zijn daarbij minder op de voorgrond dringend, waardoor de Merlot voor meer mensen toegankelijk is. Merlot wijnen hebben vaak aroma´s van kersen, frambozen, cacao, pruimen en vanille. De smaakt is uiteraard afhankelijk van de vinificatie en land van herkomst. Als de Merlot in een kouder klimaat groeit, zijn de wijnen veelal kruidiger en lichter met aroma´s van pruimen en frambozen. In een warmer klimaat is de Merlot zoeter en zwaarder en proef je aroma´s van cacao, vanille, pruimen en kersen.

 

Alcoholfreedrinks.nl voor alcoholvrije rode wijnen

 

Benieuwd naar de alcoholvrije varianten voor deze rode wijnen? Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een heerlijk aanbod alcoholvrije wijnen voor de ultieme wijndrinker. Met ruim acht jaar ervaring als alcoholvrij specialist bieden wij exclusieve wijnen zonder alcohol aan, die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Bekijk meteen het brede aanbod in de webshop.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen