Alcoholvrije mojito

Een heerlijke alcoholvrije mojito serveren met Alcoholfreedrinks.nl​

De Mojito is wellicht dé klassieker onder de klassiekers. Het zomerse drankje is normaal gesproken gemaakt met rum, maar die alcohol is heus niet noodzakelijk om in tropische sferen te verkeren. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een uitgebreid assortiment aan alcoholvrije dranken, van alcoholvrije witte wijn tot alcoholvrije cocktails. Met ruim acht jaar ervaring als alcoholvrij specialist weten wij de beste mojito zonder alcohol voor jou te selecteren. Bekijk direct ons aanbod in de webshop en geniet van een smakelijke alcoholvrije mojito.

Wat is een alcoholvrije mojito?

De mojito is een van oorsprong alcoholische cocktail die wereldwijd zeer geliefd is tijdens de zomermaanden. De klassieke rumcocktail is bovendien zeer eenvoudig te bereiden. In het authentieke recept uit Cuba vind je slechts vijf ingrediënten: witte rum, fijne witte suiker, limoen, bruiswater en verse munt. Als ijs hoort in een mojito crushed ice. De samenstelling van rietsuiker en limoensap met veel crushed ice, zorgt voor de smaakvolle zoete dorstlesser met een frisse, lichtzure nasmaak. Een mojito behoor je bovendien te drinken uit een Highball glas van 40 cl. Je drinkt de cocktail met een rietje en gebruikt voor de afwerking extra muntblaadjes en een schijfje limoen.

Waar komt de alcoholvrije mojito vandaan?

Oorspronkelijk komt de mojito van het eiland Cuba. Hier is het nog altijd dé nationale cocktail. Het is niet met zekerheid te zeggen wie ooit de uitvinden van het symbolische drankje is geweest. De meeste historici gaan ervan uit dat de Afrikaanse slaven die op de verscheidene suikerrietplantages werkten de mojito hebben uitgevonden. Zij zouden de goedkope rum met de andere ingrediënten hebben verwerkt. De mojito werd echter pas wereldberoemd rond 1950, toen Bacardi de drank in reclamespots op televisie aanprees.

Waarom een alcoholvrije mojito bestellen?​

Dranken zonder alcohol zijn trendy en gezond. De Gezondheidsraad raadt mensen af om alcohol te drinken, of, indien je het wel doet, slechts één glas per dag te nuttigen. Alcohol heeft dan ook veel nadelige effecten voor de gezondheid. Daarnaast zitten er in een alcoholische mojito veel calorieën. Wie dus op dieet is of gewoon op zijn gewicht let, kiest eerder een alcoholvrije mojito.

Bekijk het aanbod aan alcoholvrije mojito´s bij Alcoholfreedrinks.nl

Ben je geïnspireerd om zelf een alcoholvrije mojito te bestellen? In de webshop van Alcoholfreedrinks.nl vind je kant-en-klare mojito´s zonder alcohol van slechts 21 kcal per glas. Serveer met ijs, een partje citroen en verse munt en waan jezelf in Cubaanse sferen.

Winkelwagen