Alcoholvrije champagne

Geniet van alcoholvrije champagne met Alcoholfreedrinks.nl

Zin om een feestje te vieren, maar liever geen alcohol? Bestel dan een fles alcoholvrije champagne bij Alcoholfreedrinks.nl. Of je nu zwanger bent, meedoet aan een Dry January of geen alcohol lust, er zijn genoeg redenen om geen alcohol te willen drinken. De frisdrank alternatieven vormen daarbij weinig veelzijdigheid. Met alcoholvrije champagne maak je een feestje gezellig. Bekijk direct ons gevarieerde aanbod aan alcoholvrije bubbels in de webshop.

Wat is alcoholvrije champagne?

Champagne wordt van oudsher gemaakt van druiven, en een van de basis ingrediënten bij het productieproces is alcohol. Champagne zonder alcohol bestaat dan ook nog niet, simpelweg omdat ze in de champagnestreek nog niet een alcoholvrije champagne op de markt hebben gebracht. Om een wijn het officiële stempel van champagne te geven, zijn bovendien speciale vereisten opgesteld. Zo dient iedere champagne verplicht 10,5% alcohol te bevatten. Als dit niet in de fles zit, mag de mousserende wijn officieel geen champagne worden genoemd. Gelukkig zijn er al wel andere In de volksmond spreken we echter wel van alcoholvrije champagne, aangezien dit net wat lekkerder klinkt. Er zijn dan ook diverse alcoholvrije mousserende wijnen op de markt. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over een aantal exclusieve alcoholvrije bubbels, die alleen verkrijgbaar zijn bij speciaalzaken. Laat je inspireren voor de smaakvolle champagne alcoholvrij.

Hoe ontstaat alcoholvrije champagne?

Het produceren van alcoholvrije champagne verloopt op dezelfde wijze als champagne met alcohol. Immers, het gistingsproces, waarbij druivensuikers in alcohol worden omgezet, geeft de champagne zijn unieke karakter. Zodra het gistingsproces is voltooid, haalt de wijnmaker de alcohol uit de geproduceerde wijn. Hiervoor zijn verschillende technieken nodig. Een populaire methode is door middel van vacuüm distillatie. De wijn wordt hierbij op kamertemperatuur gebracht, en vervolgens onder lage druk vacuümgetrokken. Door dit proces verdampt de alcohol, maar blijven de suikers, zuren en mineralen behouden. Een andere geliefde techniek is door gebruik te maken van omgekeerde osmose. De champagne wordt in dat geval door een zeer dun filter gehaald, waarbij de alcohol in het filter achterblijft.

Hoe smaken alcoholvrije bubbels?

Bubbels zonder alcohol beschikken over een fruitige en frisse smaak. In veel gevallen proeft de alcoholvrije mousserende wijn iets zoeter dan een champagne met alcohol. Dit komt doordat de alcohol de champagne iets meer body geeft. Daarom maken veel wijnmakers de mousserende wijn iets zoeter, voor een extra volle smaak. Een alcoholvrije wijn is echter amper van echt te onderscheiden. Vooral met een mousserende fles, zorgen de bubbels voor het ware Champagne gevoel.

Alcoholvrije champagne is hip

Nooit eerder was de vraag naar alcoholvrije dranken zo sterk in opkomst. Als consument kijkt men je niet meer vreemd aan als je een champagne met alcohol afslaat. Het is zelfs stoer als je aangeeft een tijd niet te hebben gedronken, of aan Dry January meedoet. Dit komt door de populaire gezondheidstrend die op het ogenblik gaande is. Mensen zijn zich bewust van hun gezondheid en willen de dag fit starten. Een stevige kater is daarbij alleen maar lastig. Bovendien beschikt een alcoholvrije champagne over veel minder calorieën dan een variant met alcohol.

Hoe bewaar je alcoholvrije champagne?

Alcoholvrije bubbels drink je het liefst koel. De alcoholvrije champagne serveer je dan ook tussen de 4 en 8 graden. Op deze manier blijft de sprankeling het beste bewaard. Het is echter niet verstandig om de flessen alcoholvrije mousserende wijn maandenlang in de koelkast te bewaren. Aangezien de koelkastdeur geregeld open en dicht zwaait, vinden er flinke temperatuurschommelingen plaats. Plaats de alcoholvrije champagne daarom op een koele, donkere plek, zoals een kelder of bergruimte. Een dag voordat je de champagne zonder alcohol opentrekt, plaats je deze in de koelkast. Na openen sluit je de fles alcoholvrije champagne af met een stevige champagne afsluitdop. De alcoholvrije bubbels kun je daarna nog gemakkelijk een dag bewaren. Een handige truc is om net voordat je het glas uitschenkt, een rozijn in de fles te gooien. Het rozijntje zorgt ervoor dat de bubbels weer terug in de fles komen.

Winkelwagen