Vendôme Mademoiselle alcoholvrije wijnen achtergrond informatie – Leestijd: 0,5 minuut

De alcoholvrije vegan en bio wijnen van Vendôme Mademoiselle worden gemaakt met druiven uit La Mancha, Spanje: de Tempranillo, Merlot,  Airèn en Merlot.

Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje’s Centrale Meseta. Het is acht miljoen ha. groot en bevat vijf provincies: Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hectoliter).

Castilla-La Mancha wordt begrensd door bergen en rivieren. In het noorden vormt de Taag (el Tajo ) een natuurlijke grens met Madrid. In het zuiden toe stroomt de rivier Guadiana langs Valdepeñas , ten noorden van de grens met Andalucía.

De biologische en vegan wijnen worden na het gistingsproces verwarmd tot ongeveer 30 graden Celcius waarna de alcohol onder druk verdampt. Zie de Blog over de 3 methoden van het de-alcoholiseren. Door deze methode behoudt de alcoholvrije wijn de smaak van de druiven. Deze alcoholvrije wijn kopen? Ga naar de shop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen