Welke wijn drink je bij eend

Welke wijn past het beste bij eend?

Eend is een bijzondere vogel, waarmee je heerlijke, uiteenlopende gerecht meer kunt maken. Om extra van je creaties met eend te genieten, wil je er de juiste alcoholvrije wijn bij serveren. Maar dat is bij eend niet altijd makkelijk. Het is gevogelte, maar wel met een totaal andere smaak dan kip of kalkoen. Bovendien kan je eend op verschillende manier bereiden met elk een eigen smaak. Maar als je een verkeerde wijn kiest bij je gerecht, kan dat de smaak van zowel de wijn als het gerecht teniet doen. Welke wijn het beste bij jouw gerecht past, hangt af van hoe je de eend hebt bereid. Daarom zetten wij de lekkerste gerechten met eend op een rij met de juiste wijn erbij.

Canard à l’orange

Canard a l’orange is een klassieke manier om eend klaar te maken. De eend wordt gebraden of gestoofd en met een saus met sinaasappel geserveerd. Het gerecht is dus een combinatie van hartig en zoet, wat een bijzondere wijn vraagt die bij beide smaken past. Een droge alcoholvrije witte wijn zoals een Chardonnay past zowel bij de eend als bij de sinaasappelsaus.

Gebraden eendenborst

Bij een gebraden eendenborst heb je verschillende mogelijkheden. Eend is mooi rood vlees, waardoor je het uitstekend kan combineren met een alcoholvrije rode wijn. Wel kan je het beste kiezen voor een soepele rode wijn met weinige tannine. Anders kan de smaak van de wijn de smaak van de eend overheersen. Probeer bijvoorbeeld een Merlot of een Pinot Noir. Wil je liever een alcoholvrije witte wijn dan past een Riesling goed. Met een wijnpakket kan je verschillende soorten wijn tegelijk bestellen en de beste wijn voor bij jouw gerecht kiezen

Confit de Canard

Bij Confit de Canard wordt de eend langzaam in vet gegaard. Hierdoor wordt het vlees heerlijk mals en krijgt het een specifieke smaak. Traditioneel wordt de eend in zijn geheel klaargemaakt, maar tegenwoordig wordt vaak alleen de eendenborst gebruikt. Als jij een passende wijn van de Confit de Canard wil serveren dan kies je voor een alcoholvrije rode wijn. Dit past het beste bij de vettige smaak. Een droge alcoholvrije rosé vormt ook een uitstekende combinatie met de eend.

Gerookte eend

De rokerige smaak van een gerookte eend past het beste bij een fruitige wijn. De uitgesproken smaak van de eend moet niet overheerst worden, maar mag wel iets worden afgevlakt en dan doe je met de juiste wijn. De verfrissende alcoholvrije rode wijn is hiervoor erg geschikt. Een Pinot Noir geeft je wat je zoekt. Deze wijn past ook uitstekend als je de gerookte eend in een salade serveert.

Wilde eend

Als je eend wil serveren, heb je keuze uit tamme en wilde eend. Een wilde eend heeft een sterkere smaak en vraagt dus ook om een andere wijn. Ook bij wilde eend hangt het af van de bereidingswijze wat de beste wijn is, maar in het algemeen kan je wel zeggen dat wilde eend een stevigere wijn kan gebruiken dan een tamme eend. Een Cabernet Sauvignon past bijvoorbeeld prima als de eend gebraden is. Voor een wilde eend à l’orange kies je voor een Gewurztraminer of een Syrah wijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen