Welke wijn drink en gebruik je bij het eten van kip

Welke wijn past het beste bij kip?

Kip is een veelzijdige vogel. Hij zorgt niet alleen voor lekkere eitjes om te eten, hij is zelf ook heerlijk en op veel verschillende manier te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een hele kip uit de oven of aan een kipfilet met kerriesaus. Omdat kip zo veelzijdig is, ka het lastig zijn om de juiste alcoholvrije wijn bij je gerecht te serveren. Ga je voor een lichtzoete alcoholvrije witte wijn of past een fruitige alcoholvrije rode wijn beter bij jouw culinaire creatie? Wij geven je een manier om de beste keuze te maken, zodat de wijn en het gerecht elkaar versterken. En vergeet niet dat je ook heerlijke gerechten kan maken door wijn en kip met elkaar te combineren!

Wanneer serveer je een alcoholvrije witte wijn bij kip?

Welke wijn het beste bij jouw kipgerecht past, is vooral afhankelijk van de manier waarop je de kip bereidt. Een alcoholvrije witte wijn past goed als je gebruik maak van gekookte kipfilet. Hier past bijvoorbeeld een Chardonnay uitstekend bij. Een gebraden kip met lichte kruiden kan perfect worden gecombineerd met een rokerige Viognier. De bloemige smaak met tonen van rook en exotisch fruit versterkt de smaak van de kip. Als je een kipgerecht maakt met een saus, dan pas je de wijn voornamelijk aan op de smaak van de saus. Bij een stevige kerriesaus combineer je bijvoorbeeld een Gewürztraminer, met een kruidige en krachtige smaak, maar ook een alcoholvrije rosé past uitstekend bij dit gerecht.

Wanneer serveer je een alcoholvrije rode wijn bij kip?

alcoholvrije rode wijn past uitstekend bij kip, als je de kip een krachtige smaak meegeeft. Dat is bijvoorbeeld het geval bij gegrilde kip. Gebruik echter geen zware wijn. Een lichte Syrah of een fruitige Pinot Noir past het beste. Ook bij kipgerechten met saus kanrode wijn uitstekend passen. Denk bijvoorbeeld aan het traditionele Franse Coq-au-vin. Voor dit gerecht wordt rode wijn gebruikt bij de bereiding. Een rode wijn is daarom ook het lekkerste om erbij te drinken. Dit kan dezelfde wijn zijn, die je gebruikt hebt voor de bereiding, maar als je voor het koken een goedkope wijn gebruikt hebt, kun je ook een smaakvollere wijn serveren bij je gerecht.

Welke wijn gebruik je om kip te bereiden?

Natuurlijk kan je ook de lekkerste gerechten maken met kip en wijn. We hebben het al gehad over de traditionele coq-au-vin met rode wijn, maar met witte wijn kun je de lekkerste kipgerechten maken. Je kunt de kip stoven in witte wijn. Als de kip gaar is, maak je van de wijn een lekkere saus door room, champignons en gebakken spekblokjes toe te voegen. Vervolgens laat je alles inkoken tot het de juiste dikte heeft. Voor dit gerecht gebruik je het beste een droge witte wijn. Deze droge wijn drink je vervolgens ook bij het gerecht. Om kip in rode wijn klaar te maken gebruik je een fruitige rode wijn. Een Merlot wordt hiervoor vaak gebruikt voor de lekkere zachte smaak, die de kip niet zal overheersen. Met gasten begin je je kipmaaltijd met een feestelijk glaasje alcoholvrije champagne en sluit je af met een frisse alcoholvrije cocktail, een virgin mojito bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen