Welke alcoholvrije drank in desert verwerken

Een feestelijk dessert met alcoholvrije drank

Een scheutje marsalawijn in tiramisu, luchtige champagnemousse of een chocoladetaart met rum; het eenvoudigste dessert wordt vaak extra feestelijk gemaakt door het gebruik van alcohol. Maar wist je dat er allerlei alternatieven mogelijk zijn met alcoholvrije drank? Alcoholfreedrinks.nl biedt de lekkerste alcoholvrije dranken aan, zoals alcoholvrije champagne en alcoholvrije prosecco om verrassende smaakcombinaties voor desserts te creëren. Door alcoholvrije varianten te gebruiken, proef je wel de smaak van je favoriete drankje, maar heb je geen last van de nare effecten van alcohol. Een win-win situatie dus! Bekijk direct het veelzijdige aanbod van Alcoholfreedrinks.nl in de webshop.

Wat is alcoholvrije drank?

Alcoholvrije drank voor desserts wordt allereerst gemaakt krachtens de klassieke methode mét alcohol. Het proces waarbij druivensuikers worden omgezet in alcohol is immers nodig om de benodigde smaak in de alcoholvrije drank te produceren. Na het gistingsproces onttrekt de wijnmaker de alcohol uit de drank. Dit kan door middel van diverse technieken, waarbij vacuüm distillatie een van de populairste methodes is. De drank wordt hierbij op kamertemperatuur gebracht, en vervolgens onder lage druk vacuümgetrokken. Bij dit proces verdampt de alcohol, zonder dat de andere elementen van de drank hier schade van ondervinden. Een andere populaire wijze om de alcohol te verwijderen is membraamfiltering. De alcoholische drank loopt hierbij door een extreem dun filter, waarbij de alcohol achterblijft. Bij deze technieken blijft het oorspronkelijke karakter van de drank behouden.

Alcoholvrije drank in desserts is in opkomst

Alcoholvrije drank in desserts in aan een heuse opmars bezig. Tegenwoordig word je niet meer vreemd aangekeken als je geen alcohol wilt drinken. Dit komt door de huidige gezondheidstrend. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun gezondheid en doen er alles aan om fit te blijven. Een enorme kater is hierbij slechts een last. Daarom is het veranderen van alcoholische naar alcoholvrije drank in desserts een handige oplossing. Zo kan iedereen in het gezin genieten van een smakelijk nagerecht.

Voorbeelden van alcoholvrije drank in desserts

Bij populaire desserts als champagnemousse of champagnesorbet vervang je eenvoudigweg de champagne met alcohol door een mousserende wijn zonder alcohol. Kies bijvoorbeeld de Rotkäppchen bubbel met een aroma van appels of de alcoholvrije Sparkling Riesling van Leitz. In tiramisu wordt van oudsher marsalawijn gebruikt. Deze wijn vervang je door een heerlijke alcoholvrije wijn uit ons assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van een alcoholvrije Chardonnay of de alcoholvrije witte droge wijn Summer, deze blend bestaat uit alcoholvrije Pinot Blanc, alcoholvrije Grüner Silvaner en alcoholvrije Chardonnay. De mogelijkheden om desserts met alcoholvrije drank te combineren zijn eindeloos. Gebruik je laatste restje alcoholvrije bubbels in je cakebeslag voor dat vleugje extra smaak.

Bekijk ons aanbod alcoholvrije drank in desserts in de webshop

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf met alcoholvrije drank in desserts aan de slag te gaan? Of wil je graag meer weten over drank zonder alcohol in desserts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Met maar liefst acht jaar ervaring op het terrein van alcoholvrije dranken adviseren wij je graag over de lekkerste non-alcoholische dranken die op de markt zijn. Onze alcoholvrije dranken zijn alleen verkrijgbaar bij speciaalzaken, niet in de supermarkt. Bekijk nu het aanbod en geniet van gratis verzending boven de € 59,-.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen