Hoe haal je rode wijn vlekken uit je kleding

Hoe haal je rode wijn vlekken uit je kleding?

 

Je herkent het vast wel: je bent heerlijk aan het tafelen op het terras, en midden in een enthousiast verhaal valt er rode wijn op je tafelkleed en op je kleding. Paniek, want hoe haal je rode rijn vlekken uit je kleding? Met deze handige tips van Alcoholfreedrinks.nl haal je de ongewenste wijnvlekken direct uit de stof.

 

Behandel de rode wijnvlek zo snel mogelijk

 

Voor het verwijderen van de rode wijn uit de kleding is het allereerst van belang om zo snel mogelijk de ongewenste plek te behandelen. Houd de wijnvlek nat met koud, eventueel bruisend water. Als het mogelijk is, houd het kledingstuk dan onder de kraan. Ben je echter niet thuis, dan is een vochtige doek of keukenpapier ook een uitstekende optie. Belangrijk is om hierbij geen warm of heet water te gebruiken of alcoholvrije witte wijn. De wijnvlek breidt zich in die gevallen namelijk verder uit over de stof. In witte wijn zitten bovendien fruitsappen die op de kleding kunnen achterblijven.

 

Zout: de eenvoudige remedie tegen wijn vlekken in kleding

 

Om de alcoholvrije rode wijn eenvoudig uit kleding te verwijderen, strooi je een paar eetlepels zout over de vlek heen. Hoe groter de wijnvlek, des te meer zout je toepast. Het zout laat je vervolgens circa vijf minuten intrekken, zodat het zout de rode wijn volledig absorbeert. Hoe sneller je na het morsen van de wijn zout op de wijnvlek strooit, des te gemakkelijk de wijnvlek verdwijnt. Is de wijnvlek nog niet geheel verwijderd? Dan herhaal je dit proces. Zodra de wijnvlek bijna niet meer te zien is, was je het kledingstuk in de wasmachine.

 

Wijnvlekken uit tafellaken verwijderen

 

Als je gasten over de vloer hebt en er valt een glas rode wijn over het tafellaken, is het uiteraard lastig om op dat moment het tafellaken te verwijderen en schoon te maken. Als er een dergelijk ongelukje gebeurt, plaats je onder de vlek een oude krant. Vervolgens bestrooi je de wijnvlek rijkelijk met keukenzout. Op deze manier zal het zout de gemorste wijn voor het grootste deel opnemen. Zodra de gasten vertrokken zijn, haal je eenvoudig de resterende wijnvlekken weg.

 

Alcoholfreedrinks.nl al acht jaar alcoholvrij expert

 

Met ruim acht jaar ervaring op het gebied van alcoholvrije dranken weet Alcoholfreedrinks.nl voorzien onze specialisten je graag over het juiste advies. Weet je niet zeker welke alcoholvrije wijn geschikt is bij een specifieke maaltijd? Of zoek je de perfecte wijn als geschenk op een babyshower? Neem direct contact op voor meer advies via onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen