Tips voor de perfecte dinner date

Je hebt besloten om jouw date te verrassen met een heerlijk romantisch etentje voor twee. Dit kan een ontspannen, gezellige avond worden, maar vereist wel wat planning. Zo moet je nadenken over waar je wilt gaan eten en wat hier wordt aangeboden en welk drankje je hierbij gaat drinken. Daarnaast zijn er nog andere factoren die een rol spelen bij de perfecte dinner date plannen, waar je in deze blog achter komt.

  1. Zoek de juiste locatie

Allereerst ga je op zoek naar de juiste locatie voor het etentje. Hiervoor moet je op zoek gaan naar een restaurant of café waar je je op je gemak voelt, maar waar het ook niet te luid is. Immers wil je tijdens het voeren van een intiem gesprek niet steeds hoeven schreeuwen naar je gesprekspartner over de conversaties van andere mensen of luide muziek heen. Daarnaast is het fijn als het restaurant van je keuze niet te druk is, omdat je zo ook steeds gestoord kan worden door mensen of personeelsleden die je moeten passeren.

  1. Houd rekening met een budget

Het is belangrijk om een bepaald budget in gedachten te houden wanneer je een dinner date gaat plannen, omdat dat prettig is voor je portemonnee, maar ook omdat je niet wilt overkomen alsof je te veel je best doet. Daarnaast kunnen de kosten altijd nog oplopen als het gezellig is en jullie meerdere drankjes of duurdere drankjes uitkiezen. Aan de andere kant moet je ook voorkomen dat je overkomt als een goedkope date, aangezien er een dunne lijn bestaat tussen zuinig zijn en goedkoop overkomen.

  1. Denk na over wat je wilt eten

Op een date wil je er meestal op je charmantst bij zitten, waardoor een hoofdgerecht zoals spaghetti met gehaktballen wellicht een minder goede keuze is. Kijk dus van tevoren naar de kaart en kies een gerecht dat je lekker vindt en wat er tegelijkertijd niet rommelig uitziet als je het gaat opeten. Ook moet je hierbij nadenken wat jouw date graag eet, zodat ook hij of zij zich op zijn of haar gemak voelt.

  1. Kies het juiste drankje

Je kunt tijdens jouw dinner date voor een heerlijke rode of witte wijn kiezen, waarbij je met allerlei factoren rekening moet houden. Kijk bijvoorbeeld naar hoe licht of donker de wijn is, de zuurgraad en of het scherp of juist zoet is. Ook moet de wijn passen bij wat er op je bord ligt om de smaken te versterken en tot zijn recht te laten komen.

Houd je niet van wijn? Dan kun je ook voor een ander drankje kiezen, zoals een alcoholvrije cocktail, bijvoorbeeld een Virgin Mojito. En misschien houdt jouw date helemaal niet van alcohol, waardoor een alcoholvrije cocktail, ook wel Virgin cocktail genoemd, helemaal goed van pas kan komen. Ga je thuis met je date wat eten? Bij alcoholfreedrinks.nl hebben we nog veel andere keuzes aan alcoholvrije cocktails en drankjes, zoals een alcoholvrije Mojito, Gin en Margarita Strawberry.

  1. Kleed je gepast

Naast het kiezen van het juiste restaurant, een heerlijk gerecht en een geschikte alcoholvrije cocktail, is de juiste kleding ook belangrijk. Kleed je op een manier zodat je je comfortabel voelt, maar zorg ervoor dat dit niet te casual is. Aan de andere kant moet je kleding ook niet te formeel zijn en draag niets wat te strak of los om je lichaam heen zit. Met al deze tips creëer jij de perfecte dinner date.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen