Alcoholvrije cocktails

Maak de lekkerste alcoholvrije cocktails met Alcoholfreedrinks.nl

Zin in een kleurrijke cocktail vol unieke smaken, maar geen trek in een kater? Alcoholvrije cocktails worden steeds populairder. Er is zelfs een unieke benaming voor: de mocktail of een virgin cocktail. Met non-alcoholische cocktails drinkt iedereen een smakelijk drankje, ook mensen die geen alcohol lusten, kinderen of de BOB van de avond. Alcoholfreedrinks.nl biedt een uitgebreid assortiment aan smakelijke cocktails waar geen druppel alcohol aan te pas komt. Benieuwd naar onze non-alcoholische cocktails? Bekijk dan meteen onze webwinkel en laat je inspireren voor een smakelijke alcoholvrije cocktail.

Waarom een alcoholvrije cocktail bestellen?

Alcoholvrije dranken zijn gezond en hip. De Gezondheidsraad adviseert om liever geen alcohol te drinken of, als je het wel doet, slechts één glas per dag. Alcohol heeft dan ook een schadelijk effect voor de gezondheid, zowel op de hersenen, lever als hart- en bloedvaten. Bovendien bezit een alcoholische cocktail over veel meer calorieën dan een non-alcoholisch drankje. Wie dus let op zijn dieet, kiest liever een alcoholvrije cocktail. Daarom heeft tegenwoordig vrij ieder gerenommeerd merk een of meer alcoholvrije varianten in het productieproces.

De vier ingrediënten van een feestelijke alcoholvrije cocktail

Non-alcoholische cocktails zijn, net als de alcoholische cocktails, opgebouwd uit verschillende ingrediënten. Allereerst selecteer je in plaats van alcohol 50 ml van je favoriete alcoholvrije gin, vodka, rum of likeur als Amaretto of koffielikeur. Voeg daar vervolgens een vruchtensap, tonic of alcoholvrije mousserende witte wijn bij. Maak je liever geen gebruik van suiker, zorg dan dat je suikervrije varianten toevoegt. Geef daarna de alcoholvrije cocktail extra pit met bijvoorbeeld geraspte of schijfjes gember, wat jeneverbessen, een aantal ringetjes rode peper of een takje munt. Ook een paar druppels tabasco, balsamicoazijn of gembersiroop leveren spannende combinaties op. Serveer de non-alcoholische cocktail (tot)in een mooi glas met een cocktailstamper en een rietje. Santé!

De populaire aardbei cocktail zonder alcohol

Een van de populairste cocktails van dit moment is de alcoholvrije cocktail met gin. Kies bijvoorbeeld voor de alcoholvrije Gin Nona June. Deze gin is vervaardigd van negen botanicals en is gedestilleerd op zuiver bronwater. Met name de jeneverbes komt sterk naar voren in deze drank. Een verfrissende combinatie is hierbij de alcoholvrije cocktail met aardbei. De non alcoholische Gin Ginzero strawberry is hiervoor een uitstekende keuze. Deze gin is geproduceerd met twaalf botanicals en daardoor iets zoeter.

Bereiden van de cocktail zonder alcohol met aardbei

Voor de bereiding van de aardbei cocktail zonder alcohol voeg je eerst in het glas ijsblokjes toe. Dit zorgt ervoor dat het glas goed koud is. Daarna meet je 50 cl van de alcoholvrij Gin af in een maatbeker. Vervolgens vul je dit aan met 150 cl van een neutrale tonic.Ook spa rood kan je gebruiken Een goede combinatie is bijvoorbeeld de FeverTree Indian. Maak vervolgens de cocktail af met aardbeien en een schijf je limoen. Andere verrassende combinaties zijn een partje grapefruit met basilicum, verse mango met een chili pepertje of een schijfje sinaasappel met tijm. Liever een andere mixdrank dan tonic? Vervang deze dan door gemberbier. Zorg er bovendien voor dat je een tonic selecteert die weinig suikers bevat. Het zou namelijk zonde zijn als de verfijnde smaak van de gin door de suikers teniet wordt gedaan.

Samengestelde alcoholvrije cocktails op maat

Alcoholfreedrinks.nl biedt een aantal smakelijke alcoholvrije cocktails aan, die je zó in het glas kunt schenken. Bestel bijvoorbeeld de Piña Colada cocktail uit Puerto Rico die in 1954 werd bedacht. Proef de zomerse smaak van ananas en kokosnoten voor slechts 28 kcal per glas. Of kies de kant-en-klare Caïpirinha cocktail zonder alcohol. Deze van oorsprong Braziliaanse drank is geproduceerd op basis van Braziliaanse rum, limoen, suiker en ijs. Ook deze cocktail is slechts 37 kcal per glas. Populair zijn verder de alcoholvrije Mojito, de alcoholvrije Spritz en de alcoholvrije Bellini.

Geniet van het exclusieve aanbod van Alcoholfreedrinks.nl

Kun je niet wachten om zelf een alcoholvrije cocktail te drinken? Bekijk dan het exclusieve aanbod van Alcoholfreedrinks.nl in de webshop. Met maar liefst acht jaar aan ervaring binnen de non-alcoholische dranken adviseren wij je graag over de beste smaakcombinaties bij alcoholvrije cocktails. Of bestel eenvoudig de kant-en-klare non-alcoholische cocktails in de webshop, zodat je in een handomdraai van een zomers drankje geniet.

Winkelwagen