Wat is het verschil tussen een sommelier en een oenoloog

Wat is het verschil tussen een sommelier en een oenoloog?

 

Vaak vragen mensen zich af wat het verschil is tussen een sommelier, een oenoloog en een vinoloog. Ook gebruikt men deze begrippen enorm veel door elkaar. Wat is nu echter het verschil? Wij leggen het uit.

 

Wat is een sommelier?

 

Een sommelier is werkzaam in de horeca en geeft in een restaurant advies over de wijn en de wijnspijs-combinaties. Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een sommelier is het toelichten en adviseren van de wijnkaart. Ook helpt de sommelier bij het inkopen van de wijnen. Niet ieder restaurant heeft een sommelier, of wijnkelner of wijnober, in dienst. Veelal gaat het hierbij om duurdere of sterrenrestaurants. Ook veel speciaalzaken en groothandels hebben een sommelier in dienst. Alcoholfreedrinks.nl beschikt met acht jaar ervaring bijvoorbeeld over een uitgebreide kennis op het gebied van alcoholvrije dranken. Wij helpen je dan ook graag bij het selecteren van de beste alcoholvrije witte wijnen of alcoholvrije rode wijnen bij een bepaald gerecht.

 

Wat is een oenoloog?

 

Een oenoloog houdt zich bezig met de technische wetenschap van de wijnbouw. Voorbeelden hiervan zijn de biochemische elementen van het bereiden van wijn, zoals de vinificatie van de wijn en het telen van de druiven. Aan de andere kant adviseert een oenoloog wijnproducenten over het bewaren en de classificatie van de wijn en de waarde die het product heeft. Oenologie is daarmee een universitaire wetenschap, waarvoor je een universitaire opleiding dient te volgen. Je kunt deze opleiding onder andere afronden aan de Universiteit van Bordeaux in Frankrijk, The University of Adelaide in Australië of de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. De dichtstbijzijnde oenologenopleiding vind je in Duitsland.

 

Wat is een vinoloog?

 

Een vinoloog heeft als gediplomeerd wijnkenner een uitstekende kennis over wijn, druivenrassen, klimaatinvloeden, wijnlanden, bodemsoorten en vinificatie. Om een vinoloog te worden, moet je een opleiding volgen aan de wijnacademie.

 

Kennis van wijn!

 

Eén ding hebben de begrippen met elkaar gemeen: de passie en kennis van wijn. Alcoholfreedrinks.nl beschikt over uitstekende wijnkenners die je graag adviseren over de keuze van de beste alcoholvrije wijn. Neem contact met ons op via de website voor meer informatie over een specifieke wijnsoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen