Wat is het verschil tussen champagne cava en prosecco

Wat is het verschil tussen champagne, cava en prosecco?

 

Of je nu champagne, prosecco of cava drinkt, allemaal geven ze je een feestelijk gevoel. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen al deze mousserende wijnen, die over de hele wereld geliefd zijn? In het glas zie je de verschillen wellicht niet direct, maar toch zijn er variaties wat betreft het land van afkomst, het productieproces, de prijs en de smaak. Alcoholfreedrinks.nl biedt een smakelijk aanbod aan alcoholvrije wijnen aan, zoals alcoholvrije champagne en alcoholvrije prosecco. Bekijk meteen het brede aanbod in de webshop.

Champagne: de wereldberoemde mousserende wijn

 

Misschien wel de bekendste mousserende wijn is de champagne. Deze wijn is vernoemd naar de Franse regio Champagne, waar de drank vandaan komt. Als een mousserende wijn niet is geproduceerd in deze wijnstreek, mag de wijn ook niet deze naam dragen. Champagne wordt vervaardigd krachtens de Méthode Traditionelle. Zo liggen de wijnen minstens vijftien maanden afgesloten in Franse kelders, waardoor de bubbels in de wijn ontstaan. Verreweg de meeste champagnes zijn het meest smakelijk wanneer ze tussen de negen maanden en een jaar oud zijn. Sommige champagnes zijn echter wel vijftien jaar houdbaar. Een andere belangrijke voorwaarde voor de champagne is dat er drie druivensoorten bij het productieproces zijn gebruikt, namelijk de Pinot Noir, de Chardonnay en de Pinot Meunier.

De Spaanse tegenhanger: de cava

 

Qua productieproces lijkt me cava enorm op champagne. Ook bij de cava vindt er namelijk een tweede vergisting plaats in de fles. De cava komt echter uit de wijnstreek Catalonië in Spanje. Daarnaast is de cava ietwat milder van smaak in vergelijking met de champagne. Dit komt omdat er vanwege het warmere klimaat minder zuren in de wijn aanwezig zijn. Bij cava wordt gebruik gemaakt van de druiven Parellada, Macabeo en Xarel-Lo. Ook bij cava komt de wijn tot stand via de Méthode Traditionelle. De Spaanse wijn wordt echter korter gerijpt; slechts negen maanden. De cava´s kunnen in tegenstelling tot de champagne ook het beste jong gedronken worden.

 

De fruitige smaak van Prosecco

 

De mousserende prosecco komt uit Veneto, Italië. Deze wijn wordt slechts van één druivensoort gemaakt, te weten de Glera. Daarnaast vindt bij prosecco de tweede gisting in een tank plaats, in plaats van op de fles. De prosecco kun je meteen drinken en heeft een vrij fruitige smaak. Het productieproces is vrij snel en ook dien je de wijn vrij snel te drinken.

 

Alcoholfreedrinks.nl biedt de lekkerste alcoholvrije bubbels

 

Benieuwd hoe alcoholvrije bubbels smaken? Alcoholfreedrinks.nl biedt een brede selectie aan alcoholvrije mousserende wijnen aan voor een feestelijke gelegenheid. De non alcoholische dranken smaken niet alleen vergelijkbaar met de alcoholische variant, je hebt bovendien geen last van de nadelige effecten die alcohol meebrengen. Bekijk meteen het assortiment in de webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen