De lekkerste wijn bij een barbecue

De lekkerste wijn bij een barbecue

In de zomer zoeken we massaal de buitenlucht op, zelfs tijdens het avondeten, waarbij we de barbecue aansteken en diverse lekkernijen op de grill leggen. Een barbecue is echter niet compleet zonder er een heerlijke wijn bij te drinken, waardoor de smaken van de gegrilde groenten, vlees en vis nog beter naar voren komen. Je kunt er bijvoorbeeld een lekkere alcoholvrije wijn bij drinken, waarbij je kunt kiezen voor een alcoholvrije rosé, rode wijn of witte wijn. Echter, welke wijn kun je het beste serveren bij een barbecue met je vrienden of familie en waar hangt dit wel en niet vanaf? In deze blog worden een aantal tips gegeven voor het kiezen van de beste wijn voor jouw barbecue in de tuin.

De invloed van de soort barbecue producten

Het is belangrijk om het type wijn dat je gaat drinken af te stemmen op de gerechten die je wilt bereiden. Veelal wordt er rundvlees op de barbecue bereid, waar een rode wijn met een hogere zuurgraad goed bij past. In dit geval kun je dus een heerlijke Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of Merlot erbij drinken. Wanneer je daarentegen juist voor het grillen van varkensvlees kiest, kun je juist beter voor een wat soepelere rode wijn gaan.

Een andere populaire vleessoort voor op de barbecue is kip, een veelzijdig stukje vlees waar ook veel wijnen heel goed mee samengaan. Je kunt er zowel rode als witte wijn bij drinken, maar zorg er wel voor dat deze een fruitige ondertoon heeft. Bij vis op de barbecue kun je het beste een droge witte wijn serveren.

De invloed van het type barbecue

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruikgemaakt van een elektrische barbecue en je vraagt je misschien af of dit van invloed is op de beste wijnkeuze. Het antwoord hierop is nee. Een stukje rundvlees, varkensvlees, kip of vis kan een net iets andere smaak hebben wanneer het gegrild is op een gasbarbecue dan wanneer het op een elektrische barbecue heeft gelegen, maar hierdoor wordt er geen andere wijn voor geadviseerd.

Welke soort barbecue je ook gebruikt om in de zomer heerlijke gerechten op te bereiden en wat voor soort gerechten je hier ook op klaarmaakt, de juiste wijn kan je avond nog smaakvoller en succesvoller maken. Of je nou graag een alcoholvrije witte of rode wijn, een biologische wijn, een vegan wijn of alcoholvrije mousserende wijn erbij drinkt. Wanneer je overigens voor grote getalen wijn wilt inslaan, kun je bij ons ook genieten van een pakketvoordeel, zodat je de hele avond genoeg voorraad hebt van de lekkerste wijn voor bij de barbecue.

Heb je iets te vieren? Dan kun je uiteraard ook een heerlijke alcoholvrije champagne of alcoholvrije prosecco serveren aan je gasten. Of houd je niet zo van wijn en zoek je een geschikt en lekker alternatief? In dat geval zijn alcoholvrije cocktails misschien iets voor jou! Lees bijvoorbeeld alles over onze alcoholvrije gin op onze AFD blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen