Welke wijn past het beste bij wild?

Als de herfst aanbreekt, breekt ook het seizoen voor wildgerechten aan. Het is de tijd om te genieten van de lekkerste gerechten met ree, wild zwijn, gevogelte of konijn. Voor het lekkerste diner kies je een goede, passende wijn bij je wildgerecht. Met onze uitgebreide collectie kan dat ook een goede, alcoholvrije wijn zijn. Handig als een van je gasten zwanger is of je gasten nog naar huis moeten rijden. Voor milieubewuste gasten kun je ook gaan voor een biologische wijn. Maar hoe kies je de juiste wijn bij je gerecht? Geen zorgen, wij helpen je. Als je de volgende drie vragen beantwoordt, dan kan ook jij de juiste wijn bij je wildgerecht kiezen.

Welke smaken heeft je wildgerecht?

Als je een gerecht maakt met krachtige smaken, dan past een krachtige wijn hier het beste bij. Als je een stoofpot van wild zwijn hebt gemaakt, combineert de zware smaak van dit gerecht het beste met een krachtige alcoholvrije rode wijn. Als je dezelfde wijn zou serveren bij een lichter gerecht, bijvoorbeeld bij konijn, dan overheerst de wijn en valt de smaak van het gerecht weg. Hier serveer je dus een lichtere wijn bij. Denk aan een witte wijn of een alcoholvrije rosé.

Hoe heb je je gerecht bereid?

Bij het kiezen van de juiste wijn is het belangrijk om te weten, welk mondgevoel jouw gerecht geeft. Romige gerechten, zoals een stoofpot of een stuk vlees met een rijke saus, kunnen het best gecombineerd worden met een wijn met een romig mondgevoel. Dit wordt ook wel een filmende wijn genoemd. Bij een gerecht met een strak mondgevoel, zoals een stuk gegrild vlees, kun je ook beter een strakke wijn serveren.

Welke bijgerechten serveer je?

Het stuk wild is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en daarom ook bepalend bij het kiezen va de wijn. Maar de bijgerechten kunnen de keuze voor de wijn ook beïnvloeden. Als je een fruitige saus gebruikt, past een fruitige wijn hier goed bij. Andersom werkt het ook. Als je voor een lichtere wijn kiest, dan kun je het beste voor een fris bijgerecht kiezen, bijvoorbeeld een salade. Als je een vollere alcoholvrije rode wijn hebt gekozen, dan combineer je dat bijvoorbeeld met een aardappelgratin en een rijke saus.

Wat serveer je voor en na het diner?

Om je diner goed de starten kun je je gasten bij ontvangst een alcoholvrije champagne aanbieden. Je gasten zullen zich direct welkom voelen en uitkijken naar de heerlijke maaltijd, die je ze zult serveren.Om het diner goed af te sluiten kun je gebruik maken van een van onze alcoholvrije cocktails. Kies voor een lichte, frisse smaak om de zware maaltijd af te sluiten. Of wat dacht je van een verfrissende gin-tonic met alcoholvrije gin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen