Alcoholvrije Tempranillo

Alcoholvrije Tempranillo bij Alcoholfreedrinks.nl

Op zoek naar een prachtige alcoholvrije Tempranillo? Alcoholfreedrinks.nl biedt een uitgebreid aanbod alcoholvrije rode wijnen aan in de webshop. Dankzij ruim acht jaar ervaring als alcoholvrij specialist beschikken wij over een unieke selectie aan wijnen die alleen verkrijgbaar zijn bij speciaalzaken. Bekijk direct ons aanbod aan alcoholvrije wijn in de webshop.

De oorsprong van de alcoholvrije Tempranillo

De Tempranillo druif komt van oorsprong uit de Spaanse regio La Rioja en is nog altijd het meest geliefd in Spanje. Nog altijd wordt circa tachtig procent van de wereldwijde productie van deze druif in deze streek verbouwd. Je komt deze wijn echter ook in de Languedoc tegen. Ribera del Duero en Rioja zijn de twee voornaamste regio´s waar deze wijn wordt geproduceerd. In Portugal wordt deze druif ook veel verbouwd, maar dan onder de namen Tinta Roriz en Aragonez.

 

De smaak van de alcoholvrije Tempranillo

De blauwe druivensoort beschikt over een dikke schil en geeft hierdoor weinig zoet en zuur mee aan de wijn. De wijn proeft hierdoor fruitig en zacht. Doordat de wijn niet zeer uitgesproken is, vormt de alcoholvrije drank een uitstekende keuze om te drinken zonder maaltijd erbij. Benieuwd naar de alcoholvrije Tempranillo? Bekijk direct ons verrassende aanbod in de webshop.

Winkelwagen