Wijn laag in suiker

Op zoek naar wijn die laag in suiker is? Probeer alcoholvrije wijn!

Als je regelmatig wijn drinkt, dan is dat helaas niet erg gezond. Naast het hoge suikergehalte is de alcohol zelf natuurlijk ook niet goed voor je lichaam, zeker als je meerdere glazen per week achterover tikt. Het is daarom beter om wijn laag in suiker te kiezen, of nog beter: alcoholvrije drankjes zonder suiker!

Welke wijn is laag in suiker?

Sta je in de slijterij en wil je gezonde keuzes maken? In het algemeen kun je dan het beste voor droge wijn kiezen als je graag wijn laag in suiker drinkt. Daarnaast bevat witte wijn minder calorieën in vergelijking met een volle rode wijn. Ook zijn wijnen uit koudere wijnstreken zoals Frankrijk, Duitsland en Italië vaak wat minder calorierijk, vergeleken met varianten uit Australië, Chili of Zuid-Afrika. Dit heeft te maken met de rijpheid van de druif: in warme streken worden de druiven rijper, bevat het meer suiker en is het dus ook zoeter.

Hoeveel calorieën zit er in alcoholvrije wijn?

Een droge witte wijn uit Duitsland is dus de beste keuze als je wijn drinkt en op de lijn wilt letten. Maar wat nou als je geen droge witte wijn lust of graag eens een keer iets anders wilt? Kies dan eens voor de alcoholvrije varianten! Alcoholvrije wijn past namelijk goed bij een healthy lifestyle als je naar de calorieën kijkt. Hoeveel calorieën er in alcoholvrije wijn zit, verschilt per soort en per merk, maar het is vrijwel altijd lager dan reguliere wijnsoorten. Om je een beter idee te geven: volgens het Voedingscentrum bevat één groot glas alcoholvrije wijn (150 gram) 57 kcal. Eenzelfde hoeveelheid rode wijn (niet-alcoholvrij) bevat 123 kcal en droge witte wijn bevat 101 kcal.

Alcoholvrije drankjes zonder suiker ook geschikt voor vegans

Naast het feit dat alcoholvrije wijn laag in suiker is, is dit type drank ook erg geschikt voor vegans. De druiven in alcoholvrije wijn wordt eerst gegist en vervolgens vrij van alcohol gemaakt, dus de bereidingswijze is voor een deel hetzelfde als “echte” wijn. Alleen bevatten veel reguliere wijnsoorten dierlijke producten zoals vislijm, caseïne eiwit of gelatine. Dit wordt als klaringsmiddel gebruikt om de wijn te filteren en minder troebel te maken. Bij de alcoholvrije wijnen worden daarentegen geen dierlijke stoffen in het productieproces gebruikt, dus zijn ze ook prima geschikt voor veganisten!

Alcoholvrije wijn en zwanger? Prima combinatie!

En hoe zit het met alcoholvrije wijn en zwanger zijn? Dat is helemaal geen probleem! Je kunt gerust alcoholvrije drankjes zonder suiker blijven drinken tijdens de zwangerschap, zonder dat het gevaar voor de baby vormt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken hoeveel suiker er in alcoholvrije wijn zit, want het is eigenlijk bijna altijd een flink stuk minder dan de reguliere variant. Probeer bijvoorbeeld eens alcoholvrije champagne tijdens de gender reveal party, want deze “poppen” net als echte champagne. Of wat dacht je van een cocktail workshop tijdens de babyshower, waar je de lekkerste mocktail recepten leert maken? Het aanbod alcoholvrije dranken is tegenwoordig enorm breed, dus je mist eigenlijk niets!

Ben je nieuw in de wereld van 0.0 drankjes en wil je weten welke wijn laag in suiker het lekkerste smaakt? Dan kun je bij Alcoholfree Drinks ook een wijnpakket met verschillende merken bestellen. Dit is goedkoper dan de flessen los kopen. Afhankelijk van het pakketvoordeel krijg je dus een pakket met bijvoorbeeld verschillende alcoholvrije rode wijn, alcoholvrije witte wijn, alcoholvrije vegan wijn, alcoholvrije rosé of een mix van diverse drankjes. Het unieke assortiment van Alcoholfree Drinks is alleen verkrijgbaar in speciaalzaken en daarom ook erg leuk om cadeau te geven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen