Inspiratie voor het plannen van een wijnproeverij

Inspiratie voor het plannen van een wijnproeverij

Wijnproeverijen zijn heel populair, waarbij een aantal heerlijke wijnen geproefd kunnen worden onder het genot van een klein hapje en veel gezelligheid. Deze proeverijen kunnen het hele jaar door gehouden worden en vormen ook een leuk uitje om te ondernemen met je dierbaren. Je kunt daarentegen ook zelf een wijnproeverij organiseren, wat een stuk goedkoper is, maar ook in een hele comfortabele en bekende omgeving is. In deze blog worden een aantal ideeën beschreven om jouw wijnproeverij helemaal volledig te maken.

Een tuinfeest bij goed weer

Als je ervoor kiest om thuis een wijnproverij te organiseren, zijn er allerlei opties waar je uit kunt kiezen. Als je besluit om de proeverij in de zomer te geven, kun je deze in de vorm van een tuinfeest organiseren. Dit ziet er niet alleen elegant en stijlvol uit, maar zo maak je ook handig gebruik van het lekkere weer en de gezellige, zomerse buitensfeer. Immers gaan wijn en zon goed samen!

Een spelletjesavond of etentje bij slecht weer

Organiseer je de proeverij in een periode met minder goed weer? Kies dan voor een opstelling in huis, waarbij je er bijvoorbeeld een spelletjesavond van kan maken. Zo kunnen mensen heerlijke wijnen proeven, terwijl ze genieten van een uitdagend spelletje. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende wijnen tijdens een etentje te proeven. Op deze manier kun je lekker samenkomen met vrienden en familie om over allerlei zaken te kletsen en discussiëren. Ook heb je niet te maken met last-minute wijzigingen, omdat het weer is omgeslagen.

Spetterende opening of afsluiter

Wil je een spetterende opening verzorgen als je gasten binnenkomen? Of juist een sprankelende afsluiter wanneer de proeverij tot een einde is gekomen? Schenk dan een alcoholvrije champagne in voor je gasten, waardoor ze onder het genot van wat alcoholvrije bubbels in de sfeer kunnen komen. Je kunt naast een alcoholvrije champagne ook kiezen voor een alcoholvrije prosecco of een alcoholvrije mousserende wijn, welke hetzelfde bubbeleffect geven, maar net een ander smaakje hebben.

Dit spetterende drankje kan als verrassingselement dienen, wat een leuke toevoeging is aan een gezellige avond. Bij alcoholfreedrinks.nl bieden we diverse drankjes aan, waaronder alcoholvrije champagne en alcoholvrije prosecco. Om het helemaal af te maken, hebben we ook champagnedoppen om de bubbels in de fles te houden en de smaak van het drankje te behouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen